Pafos Net

Η Σημασία της εκπαίδευσης στην κοινωνία

title image

Σπύρος Τινής (PhD, DBA)

Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

 

 

Εκπαίδευση, αν κοίταξε πέρα ​​από τα συμβατικά όρια της, αποτελεί την ίδια την ουσία όλων των ενεργειών μας. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που ξέρουμε και έχουμε μάθει, είτε μέσω οδηγιών είτε μέσω της παρατήρησης και της αφομοίωσης.

Όταν κάνουμε μια προσπάθεια για να μάθουμε, το μυαλό μας πάντα επεξεργάζεται νέες πληροφορίες ή προσπαθεί να αναλύσει τις ομοιότητες, καθώς και τις μικροσκοπικές αποχρώσεις εντός του πλαισίου που καθιστά το θέμα.

Αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε ο νους κατέχει σίγουρα τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα, ωστόσο, είναι εμείς που σταματάμε τους εαυτούς μας  από το να επεκτείνουμε τους ορίζοντες της γνώσης μας με αυτό-αμφιβολία ή άλλους κοινωνικούς, συναισθηματικούς, ή οικονομικούς περιορισμούς.

Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η εκπαίδευση είναι μια αναγκαιότητα, έχουν την τάση να την χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου ή προσωπικής σφραγίδας.

Παρ 'όλα αυτά, η σημασία της εκπαίδευσης στην κοινωνία είναι απαραίτητη, είναι ο λόγος που η κοινωνία και η γνώση δεν μπορεί να διαχωριστεί ποτέ σε δύο ξεχωριστές οντότητες. Ας μάθουμε περισσότερα για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην κοινωνία και πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή μας.

Η εκπαίδευση είναι αυτό-ενδυνάμωση.

Μια καλή εκπαίδευση σας βοηθά να ενδυναμώσετε, καθιστώντας σας  ισχυρούς για να φροντίζετε τον εαυτό σας σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Μόνο τότε μπορείτε να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας ως πολίτη και να επιδιώξετε βελτίωση στην λειτουργία της διακυβέρνησης και της οικονομίας.

Μόνο όταν ο πολίτης γνωρίζει σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης του, μπορεί ο ίδιος να είναι σε θέση να υποστηρίξει ή να διαμαρτυρηθεί για την αλλαγή. Στο σύνολό τους, οι άνθρωποι μπορεί να επιφέρουν ανάπτυξη μόνο όταν ξέρουν πότε η βελτίωση είναι απαραίτητη για το γενικότερο καλό της ανθρωπότητας.

Η Εκπαίδευση σας βοηθά να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό, σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε το δυναμικό και τις ιδιότητές σας ως ανθρώπινο ον. Αυτό σας βοηθά να αξιοποιήσετε το ταλέντο σας, έτσι ώστε να μπορείτε να είσαστε σε θέση να ακονίσετε τις ικανότητές σας.

Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της αξιοπρέπειας της Ζωής

Μια άλλη σημασία της εκπαίδευσης είναι ότι σας βοηθά να αποκτήσετε επαρκή ακαδημαϊκά προσόντα, ώστε να είστε σε θέση να πάρετε κατάλληλη απασχόληση σε μεταγενέστερο στάδιο. Μια αξιοπρεπή απασχόληση θα πρέπει να συνδυάζετε με τα hard-earned αμοιβής ή μισθού, μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε μετά από τα προσωπικά σας έξοδα. Ενώ κερδίζετε για τον εαυτό σας, μπορείτε σταδιακά να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε την πραγματική αξία του χρήματος και πόσο δύσκολο είναι να το κερδίσετε. Θα αντιλαμβάνεστε τη σημασία της αποταμίευσης για μια “βροχερή ημέρα” και για τις απρόβλεπτες εξελίξεις.

Θα αισθάνεστε την εξουσία επειδή θα υπάρχει μια νέα αίσθηση της αξίας που αναπτύσσεται μέσα σας, και θα αισθάνεστε την ανάγκη να είστε ανεξάρτητοι και απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική στήριξη. Θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε για το γεγονός ότι είστε κερδισμένοι, και να μην είστε υποχρεωμένοι σε κανέναν.

Σχετικά με την αποδοτικότητα εργασίας

Αυτός είναι ο λόγος όπου η περαιτέρω εκπαίδευση σε Πανεπιστήμιο είναι πολύ σημαντική μετά από το λύκειο. Όταν ο εργοδότης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε υποψήφιο με ιδιαίτερα προσόντα και σε ένα όχι τόσο μορφωμένο, θα πάει πιθανότατα στο  ειδικευμένο πρόσωπο, μορφωμένο.

Ο λόγος είναι ότι, ο μορφωμένος υποψήφιος δεν θα απαιτήσει πολύ επένδυση σε χρόνο και χρήμα του εργοδότη. Η εταιρεία δεν θα χρειάζεται να διδάξει σ 'αυτόν τα κόλπα του εμπορίου, ή τους διάφορους τρόπους της λειτουργίας και της εκτέλεσης των καθηκόντων του στην εργασία. Αντίθετα, ένας αρχάριος / ερασιτέχνης  θα πρέπει να διδάσκετε τα πάντα από το μηδέν, το οποίο πολλοί εργοδότες συνήθως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν.

Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που επιδιώκουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να  πάρουν μεταπτυχιακά, ενώ εργάζονται. Αυτοί οι άνθρωποι συνεχώς βελτιώνουν το προφίλ τους και τις γνώσεις τους, έτσι ώστε να πάνε πιο ψηλά στην ανταγωνιστική σκάλα.

Βοηθά στο Plan Ahead

Εκείνοι που έχουν αρκετή εκπαίδευση, μπορούν να κατευθύνουν την πορεία της ανάπτυξης και της προόδου της χώρα τους. Είναι τα άτομα που πηγαίνουν μπροστά και μπορούν να γίνουν δάσκαλοι, επιστήμονες, εφευρέτες, ακτιβιστές πρόνοιας, στρατιώτες, και πολιτικοί που εργάζονται μαζί για να σχηματίσουν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.

Χωρίς αυτή την πισίνα της διάνοιας, το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο θα παραμορφωθεί και θα πέσει, ανοίγοντας το δρόμο για την αναρχία, την υποβάθμιση και τη βία. Ενώ αυτή η περίπλοκη ισορροπία της ανάπτυξης διατηρείται, έτσι θα υπάρξει μια συνεχής αύξηση, την εξέλιξη σε όλα τα τρίμηνα της ζωής, είτε πρόκειται για την προσωπική ανάπτυξη, ή την ανάπτυξη του έθνους ως οντότητα. Η πρόοδος αυτή πρέπει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, για τις επόμενες γενιές, που θα καρπωθούν τα οφέλη της σκληρής δουλειάς μας.

Την ίδια στιγμή, οι αρνητικές επιπτώσεις των ενεργειών μας θα έχουν παράπλευρες απώλειες  για την επόμενη γενιά. Αυτός είναι ο λόγος πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σωστοί σχετικά με τις αποφάσεις που παίρνουμε και τις ενέργειες που κάνουμε στο παρόν.

Το μυαλό είναι το εργαστήρι του «διαβόλου»

Η τακτική εκπαίδευση και μελέτη, δίνει στους ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων κάτι σημαντικό. Τους βοηθά να σκέφτονται και να χρησιμοποιούν τις αδρανείς ώρες τους, να κάνουν κάτι παραγωγικό και που να αξίζει τον κόπο. Η εκπαίδευση δεν χρειάζεται να είναι καθαρά ακαδημαϊκό θέμα, αλλά  μπορεί να περιλαμβάνει την ανάγνωση για αναψυχή ή ως ένα πάθος για τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την τέχνη, την πολιτική, την οικονομία, ή ακόμη και την επιστημονική έρευνα.

Δεν υπάρχει όριο, σε όλα αυτά που μπορείτε να διδάξετε τον εαυτό σας, απλά να θέλετε να μάθετε και να αναπτυχθείτε ως άτομο.

Η εκπαίδευση διαδραματίζει συνεχή ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ο λόγος είναι, ότι αν είμαστε ενήμεροι για τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα μιας απόφασης, τότε θα έχουμε καλύτερη κρίση.

«Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια . (Του Λαού) »

Να θεωρείς μεγάλη μόρφωση εκείνη, που θα σου δώσει την ικανότητα να υποφέρεις την αμορφωσιά* . (Πυθαγόρας από Σάμο) .