Pafos Net

Πάφος: Δρόμοι-καρμανιόλες συντείνουν στις τραγωδίες στην άσφαλτο

title image

Η πρόσφατη νέα τραγωδία στην άσφαλτο, κατά την οποία το νήμα της ζωής ενός 24χρονου κόπηκε τόσο πρόωρα, αποτέλεσε την αφορμή για να ανοίξει και πάλι στην επαρχία Πάφου η συζήτηση για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Παράγοντες και φορείς που εδώ και χρόνια έχουν εμπλακεί στις προσπάθειες για αλλαγή της ολέθριας κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, κάνουν ξανά λόγο για εγκληματικές παραλείψεις και αδιαφορία που έχουν ως αποτέλεσμα να θρηνούμε συνεχώς για το αίμα στην άσφαλτο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, με πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε πριν τρία χρόνια μια εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών στους χώρους των σχολείων τους για την οδική ασφάλεια και συνείδηση, τονίζει σε σημερινή συνέντευξη του στο PafosNet ότι δυστυχώς και σήμερα η κατάσταση των δρόμων στήν επαρχία Πάφου είναι απαράδεκτη. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε μερικούς δρόμους, αλλά σχεδόν στην ολότητα τους, ξεκαθαρίζει.

« Δρόμοι χωρίς ίχνος ασφάλτου, με διαλυμένο οδόστρωμα και τεράστιους λάκκους να απειλούν να «καταπιούν» μηχανοκίνητα μέσα και ανθρώπους. Η κατάσταση των δρόμων στήν επαρχία είναι, πραγματικά, απελπιστική. Ο δρόμος Αγίας Βαρβάρας πρóς Νατά λίγο πρίν την στρoφή για Νατά αποτελεί την επιτομή της επικινδυνότητας. Ο δρόμος έχει υποχωρήσει εδώ και μήνες και ακόμη δεν έγινε τίποτα.

Ο δρόμος πρίν την κοινότητα Γαλαταριάς επίσης έχει υποχωρήσει σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα εάν δεν είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός να βρεθείς στους γκρεμούς.

Οδεύοντας επίσης πρóς Γιόλου βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το ίδιο σκηνικό. Ο δρόμος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και το βράδυ ιδιαίτερα επικίνδυνος, πραγματική σκοτώστρα.

Επείγει άμεσα η παρέμβαση Επαρχιακής Διοίκησης και Τμήματος Δημοσίων Έργων για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των δρόμων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, μετά τον 24χρονο μοτοσυκλετιστή στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς».

Ο κ. Σαββίδης τονίζει ότι βεβαίως μεν η άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των τροχαίων, αλλά και η έλλειψη οδικής συνείδησης αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για τις θλιβερές πρωτιές που καταγράφει σε παρόμοια γεγονότα η επαρχία Πάφου.

« Ο δρόμος Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς χρονολογείται από την δεκαετία του 1980 και ακόμα περιμένουμε», παρατηρεί. « Χάθηκαν δεκάδες νέοι και δυστυχώς η αδιαφορία και η κοροιδία συνεχίζεται για την πραγματοποίηση του έργου.

Από την άλλη, οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που πρέπει να τρέχουμε για να προλάβουμε πολλά πράγματα. Δυστυχώς, η εποχή μας πιέζει, μας έχει «βάλει τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι» κι όλο τρέχουμε να προλάβουμε οδηγώντας σε καθεστώς βιασύνης και άγχους, επομένως και ελλειμματικής προσοχής κρατώντας το τιμόνι.

Όταν και οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση, όπως συμβαίνει παντού στην Πάφο, τότε οι πιθανότητες για τροχαίο πολλαπλασιάζονται».

dromoi2

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης οδικής συνείδησης, τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ.

« Έχω την άποψη ότι οι Δήμοι μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο τόσο στην πρόληψη και στην μείωση των ατυχημάτων», υποστηρίζει. « Θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των τροχονόμων μας και αν μας το επιτρέπει η νομοθεσία να τους παραχωρήσουμε και άλλες αρμοδιότητες και καθήκοντα, όπως για παράδειγμα να μπορούν να ελέγχουν τους οδηγούς εάν φορούν τη ζώνη ασφαλείας τους ή εάν οδηγούν και χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα. Δεν θα πρέπει οι τροχονόμοι μας να ασχολούνται μόνο με την παράνομη στάθμευση, αλλά θα πρέπει να έχουν περισσότερη συμμετοχή στην προληπτική αστυνόμευση».

Για βελτίωση της κατάστασης αυτής, αναφέρει, εγκαινιάσαμε τα τελευταία χρόνια διαλέξεις με την Τροχαία Πάφου το 2006 στα σχολεία της πόλης, προκειμένου να βοηθήσουμε τους νέους να αποκτήσουν οδική συνείδηση βάζοντας την δική τους ψηφίδα στο παζλ της διαφώτισης και πως όλοι πρέπει να αλλάξουμε, να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί ότην καθόμαστε πίσω απο το τιμόνι.

« Κατέθεσα για πρώτη φορά το 2008, ως δημοτικός σύμβουλος Πάφου, πρόταση για δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πάφο. Η δημιουργία του είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε γιατί δυστυχώς καθημερινά χάνονται νέοι άνθρωποι στην μολώχ της ασφάλτου. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με την παρουσία του θα βοηθήσει στην σωστή ενημέρωση τών νέων μας για την ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί όταν οδηγούμε και πως πρέπει να τηρούμε και να σεβόμαστε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, γιατί μόνο αν πράξουμε έτσι θα μειωθούν τα δυστυχήματα και οι θανάτοι τόσων αδικοχαμένων νέων ανθρώπων και μη».

Μέχρι οι αρμόδιοι να αντιληφθούν την αναγκαιότητα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και να φτιάξουν το οδικό δίκτυο της  Πάφου, επισημαίνει ο κ. Σαββίδης, ας  εφαρμόσουμε από σήμερα, έστω, τα όσα λένε οι νόμοι κι οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας για το καλό όλων.

« Πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε για να αντιληφθούμε ότι παραμονεύει ο κίνδυνος να φύγουμε από το σπίτι μας και να μην γυρίσουμε πίσω;».

dromoi4

Η βελτίωση της ασφάλειας, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών στην Πάφο αποκτά πλέον πρωτεύοντα ρόλο και στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής. Σε αυτά τα πλαίσια, το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων οδικών αξόνων που καταστράφηκαν λόγω των κακοτεχνιών του αποχετευτικού και που ήδη είναι σε εξέλιξη, διευρύνεται και σε άλλες περιοχές μετά την εξεύρεση των αναγκαίων οικονομικών πόρων από εξοικονομήσεις σε άλλους τομείς.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, δήλωσε στο PafosNet ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βορκάς, διαθέτει την τελευταία διετία επιπρόσθετα ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να επεκταθεί το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων.

«Περιοχές του Αναβαργού, της Τεχνικής Σχολής και του Λυκείου Κύκκου Πάφου, στις οποίες η κατάσταση των οδοστρωμάτων ήταν αποκαρδιωτική, όπως και σε όλες τις άλλες περιοχές της πόλης μας στις οποίες ήδη διεξάγονται ασφαλτοστρώσεις, έχουν πια βελτιωθεί», τονίζει. « Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, αφού η συνέχεια των βελτιωτικών παρεμβάσεων σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου διεξάγεται με εντατικό ρυθμό και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στους διακινούμενους αυτοκινητιστές».

dromoi1