Pafos Net

Τμήμα Υδάτων: Δεν μπορούμε να υδροδοτήσουμε το κτιριακό συγκρότημα των Σύρων στη Χλώρακα

title image

Το αίτημα για παροχή νερού ύδρευσης απευθείας από το Τμήμα Υδάτων, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην περίπτωση του επίμαχου κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει τους 600 αλλοδαπούς στη Χλώρακα, όπως ζήτησαν με εκδήλωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα κάποιοι εξ αυτών, καθότι το Τμήμα δεν διαθέτει υποδομή κοντά στο εν λόγω συγκρότημα, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει το Άρθρο 19 του περί Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων Νόμου.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων που προσθέτει ότι με βάση τον Περί Κοινοτήτων Νόμο αλλά και την Άδεια Οικοδομής του υπό αναφορά συγκροτήματος, η υδροδότηση αυτού εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αρχής Υδατοπρομήθειας, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας.

« Λόγω μεγάλων οικονομικών οφειλών από αγορά νερού της ιδιοκτήτριας εταιρείας του συγκροτήματος, το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε το 2018 στην αποκοπή της παροχής νερού και κίνησε νομικές διαδικασίες για την αποπληρωμή του χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση. « Έκτοτε, η κάλυψη των υδατικών αναγκών του συγκροτήματος γινόταν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία κατά παράβαση των όρων της Άδειας Οικοδομής αλλά και της νομοθεσίας γενικότερα, αφού δεν πρόκειται για εξουσιοδοτημένο προμηθευτή νερού».

Το Τμήμα Υδάτων έχει ήδη αποστείλει απαντητική επιστολή στους επηρεαζόμενους κατοίκους, επεξηγώντας τα πιο πάνω, καταλήγει η ανακοίνωση.