ΟΣΥΠΑ: Από το ένα δρομολόγιο ανά πέντε λεπτά, στο ένα δρομολόγιο ανά ώρα
![title image](https://pafosnet.com/data/post_large/2013/06/osypa1.jpg)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23 Απριλίου 2020Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία και στην οικονομική ζωή της Πάφου η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της, είναι μεταξύ άλλων και η "ελεύθερη πτώση" των δραστηριοτήτων των δημοσίων συγκοινωνιών της επαρχίας.
Βάσει των επίσημων στοιχείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) που φέρνει σήμερα στο φως το PafosNet, η διακίνηση των δημοσίων μέσων μεταφοράς έχει μειωθεί σε δραματικό βαθμό, που μεταφράζεται σε δρομολόγιο ανά ώρα, τη στιγμή που σε κανονικές συνθήκες η συχνότητα αυτή ήταν δρομολόγιο ανά πέντε λεπτά προς όλους τους προορισμούς που διακινεί κόσμο η εταιρεία.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες αυτές, ο επικεφαλής του ΟΣΥΠΑ, Γεώργιος Ιωαννίδης, δήλωσε στο PafosNet ότι η κατάσταση είναι πλέον οριακή για την εταιρεία, όπως άλλωστε για το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου.
"Αρκεί να πούμε ότι τα λεωφορεία της Πάφου που σε φυσιολογικές συνθήκες εκτελούσαν δρομολόγια ανά πεντάλεπτο παντού στην επαρχία", επεσήμανε, " πλέον κινούνται ανά ώρα στην καλύτερη περίπτωση. Απλώς, έχουμε ουσιαστικά αφήσει κάποια δρομολόγια που εξυπηρετούν απομακρυσμένες, μικρές κοινότητες για ανθρωπιστικούς λόγους. Για να μπορούν, δηλαδή, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των περιοχών αυτών να έρχονται μια φορά έστω την εβδομάδα στην πόλη της Πάφου για ιατρικούς λόγους, για σκοπούς ψωνίσματος ή για άλλες έκτακτες ανάγκες τους.
Όσον αφορά στα δρομολόγια εντός των αστικών και τουριστικών περιοχών, αυτά έχουν μειωθεί στα ελάχιστα προκειμένου απλώς να εξυπηρετούν κάποιους λίγους εργαζόμενους που πρέπει να μεταβούν στις εργασίες τους. Με τον τουρισμό όμως απόντα πλέον και με τα ξενοδοχεία κλειστά, των οποίων οι εργαζόμενοι ήταν ένα μεγάλο καθημερινό κομμάτι της πίτας, η κίνηση είναι περίπου ανύπαρκτη".
Το πρόβλημα, αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες στο PafosNet, επιτείνει και η αντίστοιχη αδρανοποίηση, ουσιαστικά, των αστικών ταξί τα οποία δεν εκτελούν σχεδόν καθόλου δρομολόγια αφού ούτε τουρίστες υπάρχουν την περίοδο αυτή, ούτε και ντόπιοι πελάτες έχουν δραστηριότητες που να χρήζουν μετακινήσεων με ταξί.