Οικολόγοι: Νίπτει τας χείρας του το Τμήμα Αρχαιοτήτων για το μοναστήρι της Τραχυπέδουλας
![title image](https://pafosnet.com/data/post_large/2019/11/monastiri-traxypedoulas1.gif)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19 Νοεμβρίου 2019Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί επικίνδυνο το νέο σχέδιο για τη συντήρηση και αποκατάσταση των εκκλησιαστικών μνημείων βάσει του οποίου αυτές είναι πλέον στη δικαιοδοσία των Μητροπόλεων και όχι του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος, το οποίο διερωτάται με ποια κριτήρια οι Μητροπόλεις θα κάνουν την αξιολόγηση προτεραιοτήτων.
Το θέμα αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση των οικολόγων, απορρέει από απαντητική επιστολή της Υπουργού Μεταφορών, Βασιλικής Αναστασιάδου, σε ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη ως προς τις ενέργειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων αναφορικά με το μοναστήρι του Αγίου Σάββα Καρόνου στην κοινότητα Τραχυπέδουλας Πάφου, το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση ενώ ο κοινοτάρχης του χωριού απηύθυνε έκκληση στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, ώστε να προβεί αμέσως σε ενέργειες.
Παρά το γεγονός πως το μοναστήρι απαλλοτριώθηκε πριν από χρόνια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για σκοπούς αναστήλωσης και συντήρησης, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, επισημαίνει ο κ. Περδίκης.
« Ελπίζουμε να μην ανακαλυφθεί και σε αυτή την περίπτωση ότι υπάρχει «συνταγματικό κώλυμα», όπως στην περίπτωση της Γεροσκήπου», καταλήγει.