Νοσοκομείο Πάφου: Ιατρική αμέλεια υποψιάζονται οι συγγενείς, έμφραγμα έδειξε η νεκροψία
![title image](https://pafosnet.com/data/post_large/2013/06/nosokomeio-pafou1.jpg)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29 Ιανουαρίου 2020Ενώ οι οικείοι 68χρονου από την Πάφο κατήγγειλαν πιθανότητα ιατρικής αμέλειας των αρμοδίων στο Νοσοκομείο Πάφου, που επέφερε το θάνατο του ανθρώπου τους, τα πορίσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε το απόγευμα έδειξαν έμφραγμα μυοκαρδίου, που σύμφωνα με ιατροδικαστές και γιατρούς καταδεικνύουν ότι ουδεμία αμέλεια υπήρξε κατά την αγωγή που παρασχέθηκε στον άτυχο άντρα.
Οι συγγενείς του 68χρονου από την Πάφο, υποστήριξαν ότι ο άνθρωπος τους υποβλήθηκε στις 17 τρέχοντος σε επέμβαση καθετηριασμού στο νοσηλευτήριο και λίγες μέρες μετά πήρε εξιτήριο, επιστρέφοντας στο σπίτι του. Στις 24 Ιανουαρίου όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 68χρονος μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία λόγω έντονων ενοχλήσεων που είχε μετά την επέμβαση.
Ο ασθενής απεβίωσε χθες βράδυ και οι οικείοι του προέβησαν σε σχετική καταγγελία, ζητώντας έρευνα για τυχόν ιατρική αμέλεια, εκτιμώντας ότι ο θάνατος του 68χρονου λίγες μέρες μετά την επέμβαση δημιουργεί υπόνοιες για λάθη και κακούς χειρισμούς.
Η καταγγελία έχει διαβιβασθεί ήδη και στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο από την πλευρά του αναμένεται να αρχίσει τις δέουσες έρευνες που γίνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Ωστόσο, η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του 68χρονου κατέδειξε έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους παλαιού και έμφραγμα μυοκαρδίου επί εδάφους στεφανιαίας νόσου.
Η νεκροψία διενεργήθηκε από την Αγγελική Παπέττα στην παρουσία ιδιώτη ιατροδικαστή που εκπροσωπούσε την οικογένεια και ο οποίος επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα. Το πόρισμα της νεκροψίας επιβεβαιώνει στην ουσία τα όσα υποστήριξαν οι θεράποντες ιατροί ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είχε βεβαρυμμένο ιστορικό και ότι ο θάνατος του δεν είχε σχέση με την θεραπευτική αγωγή που έτυχε μετά το τελευταίο πρόβλημα του.