Pafos Net

Χρύσανθος Σαββίδης: Απελπιστική η κατάσταση της δημόσιας υγείας στην επαρχία Πάφου

title image

Για διάλυση των νοσοκομείων της Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς κάνει λόγο το μέλος του Ε.Γ. του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ως αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει της υπαγωγής της Πάφου στη Λεμεσό στον τομέα της υγείας.

Η σημερινή κατάσταση των νοσοκομείων  είναι πραγματικά απελπιστική, επισημαίνει. Οι περισσότεροι γιατροί έχουν φύγει για τον ιδιωτικό τομέα λόγω ΓΕΣΥ και οι Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Πάφου αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω του μεγάλου όγκου ασθενών αλλά και του μικρού αριθμού γιατρών και νοσηλευτών.

« Το κτίριο είναι μικρό λόγω της πληθυσμιακής αύξησης της πόλης της Πάφου και οι γιατροί αναγκάζονται να νοσηλεύουν ασθενείς σε μη κατάλληλους χώρους», υποστηρίζει ο κ. Σαββίδης. « Η καλύτερη απόδειξη της κατάστασης αποσύνθεσης στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Πάφου είναι απο τις καθημερινές καταγγελίες των πολιτών». 

Ο Χρύσανθος Σαββίδης καλεί τους αρμόδιους να πάρουν εκείνα τα μέτρα για βελτίωση της λειτουργικότητας των νοσοκομείων της επαρχίας Πάφου και να ζητήσουν με πρόταση νόμου όπως το νοσοκομείο Πάφου γίνει αυτόνομο όπως των άλλων επαρχιών.