Ανέβηκαν επικίνδυνα το απόγευμα οι τόνοι για τον δρόμο στη Γιόλου (VIDEO-FOTOS)
![title image](https://pafosnet.com/data/post_large/2020/01/giolou1-2.gif)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08 Ιανουαρίου 2020Ενώ ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά τη Γιόλου έκλεισε για την κυκλοφορία από τις δύο το απόγευμα προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης της ζημιάς που έχει προκληθεί, τρεις ώρες αργότερα στην κοινότητα προκλήθηκε έντονη αναταραχή από δεκάδες οργισμένους κατοίκους Γιόλου μόλις συνειδητοποίησαν το δρομολόγιο που θα πρέπει να ακολουθούν για το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον για την διακίνηση τους.
Το κλείσιμο του τμήματος του δρόμου λίγο πριν τη Γιόλου στο οποίο το οδόστρωμα κατέρρευσε έγινε προκειμένου τα Δημόσια Έργα να αρχίσουν τις εργασίες ολικής ανακατασκευής του, έργο που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό, έχει αποφασισθεί από Αστυνομία και Τμήμα Δημοσίων Έργων ότι η διέλευση προς και από την περιοχή γίνεται από δύο παρκακάμψεις: Η πρώτη μέσω Τσάδας, Αγίου Δημητριανού, Σίμου, Στενής και η δεύτερη μέσω Πέγειας και Κάθηκα.
Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ειδικά στη Γιόλου, αφού οι δύο παρακάμψεις σημαίνουν μια επιπρόσθετη διαδρομή 30 και πλέον χιλιομέτρων σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα αρνούμενοι να επιτρέψουν αρχικά την αποχώρηση των υπαλλήλων των Δημοσίων Έργων από την περιοχή και ζητώντας την μετακίνηση των τσιμεντομπλόκ με τα οποία αποκόπηκε το επικίνδυνο κομμάτι του δρόμου.
Οι κάτοικοι Γιόλου εμμένουν ότι δίπλα ακριβώς από το σημείο εκείνο υπάρχει χωράφι του οποίου ο ιδιοκτήτης συναίνεσε γραπτώς στο να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη των οχημάτων για όσο καιρό εκτελούνται τα έργα. Οι αρμόδιοι των Δημοσίων Έργων όμως ξεκαθάρισαν ότι λόγω της κακοκαιρίας και της πολυομβρίας, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση υλικών και η εκτέλεση έργων που να επιτρέπουν την χρήση του χωραφιού αυτού ως παρακαμπτήριας διόδου.
Ο δρόμος παρέμεινε τελικά κλειστός και οι διακινούμενοι προς και από την Πόλη Χρυσοχούς στο σημείο της Γιόλου, θα καλούνται για τουλάχιστον επτά με δέκα μέρες να χρησιμοποιούν τις παρακάμψεις που έχουν αποφασισθεί, μέχρις ότου καταστεί δυνατή η δημιουργία άλλου παρακαμπτήριου εγγύτερα στο σημείο των εργασιών.
Δείτε ένα VIDEO από την εκδήλωση, στο WEB TV του PafosNet.