Pafos Net

«Brand Name» η Πάφος.

title image

Ενα εξειδικευμένο και σαφώς πιο στοχευμένο τρόπο προώθησης της επαρχίας ως προορισμό υψηλού επιπέδου, σχεδιάζουν φορείς της οικονομικής και τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου. Μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων ενεργειών και προώθησης έργων υψηλού κόστους και ανταποδοτικότητας, οι φορείς της Πάφου δρομολογούν τη διεθνή καθιέρωση του ονόματος «Πάφος» ως διεθνώς αναγνωρισμένο «Brand Name». Πρόκειται για μια διαδικασία γνωστή στο εξωτερικό, για προορισμούς υψηλού οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου που εκφεύγουν από τους προορισμούς μαζικών διακοπών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το PafosNet, όχημα για την προώθηση της συγκεκριμένης πολιτικής θα αποτελέσει η μαρίνα της Πάφου, για αυτό και το τελευταίο διάστημα έχουν επαναρχίσει με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες των τοπικών φορέων για επαναφορά του θέματος της προώθησης του έργου στο προσκήνιο.

Αφού όλες οι προσπάθειες για συνεννόηση των κοινοπραξιών που αντιδικούν σε δικαιοσύνη και Αναθεωρητική Αρχή κατέληξαν σε αδιέξοδο, παράγοντες της Πάφου δρομολογούν τις τελευταίες μέρες μια διαφορετική προσέγγιση και στρατηγική για υπέρβαση των αδιεξόδων γύρω από το θέμα της κατασκευής της μαρίνας της Πάφου. Μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες του κατασκευαστικού κλάδου έχουν ρίξει εσχάτως στο τραπέζι το «χαρτί» της προώθησης της Πάφου ως ενιαίου «brand name» στον διεθνή χώρο. Η καθιέρωση της επαρχίας ως μια ποιοτική σταθερά στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης, του εμπορίου και του τουρισμού, επιδιώκεται να συνδεθεί πρωτίστως με την προώθηση του μεγάλου έργου της μαρίνας, αφού είναι το μόνο εκκρεμές ή προγραμματιζόμενο έργο που συνδέεται ευθέως με την ποιοτική μεταστροφή που προϋποθέτει η καθιέρωση της Πάφου ως «brand name».

Παράγοντας της επαρχίας επιβεβαίωσε τις κινήσεις αυτές, κάνοντας μάλιστα λόγο για διαμεσολάβηση ισχυρών οικονομικών παραγόντων που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι και στο θέμα των προσφορών για τη μαρίνα.

marina-pafou-potima

«Έχει αρχίσει να ωριμάζει μεταξύ κάποιων από τους παράγοντες της Πάφου», είπε, «η ιδέα ότι στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, το ποια κοινοπραξία θα κερδίσει τελικά την κατασκευή είναι πλέον το επουσιώδες.Για αυτό, παράγοντες που μετείχαν στις κοινοπραξίες ενεργούν ως ενδιάμεσοι εδώ και λίγες εβδομάδες για να απεμπλακούν όλες οι πλευρές από τις νομικές διελκυστίνδες και να προχωρήσουν το θέμα της μαρίνας, βάζοντάς το μάλιστα ως προαπαιτούμενο για ανάδειξη της Πάφου ως ενιαίου brand name στον διεθνή χώρο».

Η προσπάθεια ανάδειξης της Πάφου υπό το ενιαίο αυτό πλαίσιο, αναφέρουν πληροφορίες του PafosNet, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο ζήτημα της προώθησης της μαρίνας. Και αυτό, δεδομένου ότι οι τοπικοί φορείς έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν, αν και δημοσίως δεν το παραδέχονται, ότι το άλλο μεγάλο έργο της επαρχίας, ο δρόμος Πάφου–Πόλης, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης πλέον.

Αντιθέτως, οικονομικοί παράγοντες της επαρχίας που ενεπλάκησαν στις προσπάθειες των κοινοπραξιών, αλλά διατηρούν «χαμηλό προφίλ» και καλές σχέσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, εμμένουν ότι για τη μαρίνα υπάρχουν ακόμη σημαντικές προοπτικές για απεμπλοκή και προώθησή της σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η προσπάθεια προσέγγισης των παραγόντων της Πάφου που είχαν βρεθεί σε «αντίπαλα στρατόπεδα» κατά τις προσφορές για κατακύρωση του μεγάλου έργου, γίνεται πλέον στη βάση της δέσμευσης όλων για ανάληψη της συνδιαχείρισης της μαρίνας που θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία «Πότιμα» της Κισσόνεργας.

Ως δέλεαρ για τη συνομολόγηση της νέας συμφωνίας, προβάλλεται από πλευράς του Κράτους, η ενίσχυση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που έχουν αρχικά αποφασισθεί για το έργο, με κυριότερη την έγκριση από κρατικής πλευράς επιπρόσθετων ορόφων για τα κτήρια που θα ανεγερθούν στον χερσαίο χώρο της μαρίνας της Πάφου.

Σημαντική πτυχή της προσπάθειας αυτής, αποτελεί και η μετατροπή της Πάφου σε υπ’ αριθμόν ένα επιλογή για τους Κύπριους παραθεριστές. Σε αυτά τα πλαίσια, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ανέλαβε από πέρυσι και συνεχίζει αυτό το καλοκαίρι τις προσπάθειες προώθησης της επαρχίας ως τουριστικό προορισμό.

Η προσπάθεια για μετατροπή της Πάφου σε brand name στον τουριστικό τομέα, αναλήφθηκε μετά από την καθιέρωση, την τελευταία διετία, του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου ως σημαντικής πύλης εισόδου τουριστικού ρεύματος προς την επαρχία. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως πλέον, από τον Μάρτιο του 2015, η αεροπορική εταιρεία Flyniki, εντάσσει στο πτητικό της πρόγραμμα, το δρομολόγιο Πάφος–Βιέννη.

aerodromio-pafou3

Σε αύξηση των δρομολογίων της, για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, προχώρησε και η British Airways, συνδέοντας με επιπλέον πτήσεις την Πάφο με το Gatwick του Λονδίνου. Η διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 26 Οκτωβρίου, η Ryanair αναμένεται να ανανεώσει τα δρομολόγιά της για την Κύπρο, συνδέοντας την Πάφο με τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες, το Κάουνας Λιθουανίας, το Μάντσεστερ και το Stansted, καθώς και τα ελληνικά αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Χανίων. Σημειώνεται ακόμη ότι αυτή την περίοδο, η Hermes βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δύο γερμανικές αεροπορικές εταιρείες, τη German Wings και τη Germania με κύριο στόχο τη συμπερίληψη της Πάφου, στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Το γεγονός αυτό, εκτιμούν οι αρμόδιοι της τουριστικής βιομηχανίας της επαρχίας, δίνει την αναγκαία ώθηση για διαφήμιση και καθιέρωση μέσω άλλων ενεργειών της Πάφου στον διεθνή χώρο ως προορισμό ανώτερου οικονομικού επιπέδου.

Η οργανωμένη και συντονισμένη παγκύπρια διαφημιστική εκστρατεία προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού για το καλοκαίρι του 2014 κορυφώνεται τις μέρες αυτές. Η προσπάθεια αυτή, άμεσο στόχο έχει την ενδυνάμωση αλλά και υποστήριξη των ενεργειών που γίνονται από όλους τους εμπλεκόμενους, στην προσπάθεια για συνέχιση της Πάφου να βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των κατοίκων της Κύπρου για εσωτερικό τουρισμό.

Ο διευθυντής της Εταιρείας, Νάσος Χατζηγεωργίου, επεσήμανε στο PafosNet ότι τα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου προσφέρουν και φέτος ελκυστικές τιμές, ενώ και οι εστιάτορες και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες και να τους παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και φιλοξενία.

«Η Εταιρεία Τουρισμού Πάφου και οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσω των διαφημιστικών μηνυμάτων καλούν τους κατοίκους της Κύπρου να επισκεφθούν την πανέμοφη ύπαιθρο, τον Ακάμα, τη Λάρα με τις Χελώνες, τα κρασοχώρια, να ζήσουν στην Πάφο μαγευτικές στιγμές, να κολυμπήσουν στις πεντακάθαρες θάλασσες και να χαρούν την κάθε φιλόξενη γωνιά της επαρχίας Πάφου», επεσήμανε.
 

petra-tou-romiou