Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης: 25 χρόνια για τον φόνο στην Πέγεια

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
13 Μαρτίου 2025Βαρύς έπεσε σήμερα ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον 50χρονο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του 43χρονου κουνιάδου του στην Πέγεια τον περασμένο Ιούλιο. Την απόφαση ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το Κακουργιοδικείο που συνήλθε σήμερα μετά την παραδοχή σε προηγούμενες δικασίμους από πλευράς του καταδικασθέντος στις κατηγορίες ανθρωποκτονίας του 43χρονου, της κατοχής χρήσης και μεταφοράς πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια κατοχής, και της κατοχής εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια του Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών.
Η τραγωδία στην οικογένεια της Πέγειας διαδραματίσθηκε κατά την διάρκεια οικογενειακής συγκέντρωσης το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2024. Ο 50χρονος και το θύμα, υπό συνθήκες που διερευνώνται λογομάχησαν, ήρθαν σε αντιπαράθεση και παρενέβησαν άλλα παρευρισκόμενα πρόσωπα για να τους χωρίσουν.
Ο ύποπτος αποχώρησε από το σημείο, αλλά να επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα μεταφέροντας πυροβόλο όπλο με το οποίο τραυμάτισε το θύμα θανάσιμα και στη συνέχεια να εγκατέλειψε τον χώρο. Συνελήφθη τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, ανακρίθηκε και σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να παραδέχτηκε τη διάπραξη του αδικήματος.