Pafos Net

Βαλεντίνος Φακοντής: Δράση τώρα για το Νοσοκομείο Πάφου

title image

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πάφου δεν είναι καλή, όλοι το βλέπουν και όλοι το αναγνωρίζουν. Είναι οι υποδομές του ξεπερασμένες, κτίστηκε για άλλες εποχές. Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Πάφου του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνος Φακοντής, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια καθολική προσπάθεια για την αναβάθμισή του.

Το 2024 θα διακοπεί η επιχορήγηση των δημοσίων νοσοκομείων από το κράτος και τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, αναφέρει. Τα δημόσια νοσηλευτήρια θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα βλέπουν καθαρά με κερδοσκοπικό μάτι την παροχή υπηρεσιών υγείας. Τα πράγματα είναι δύσκολα γι’ αυτό μετρά μόνο η θέλησή μας να βρούμε λύσεις και να τις βρούμε το συντομότερο δυνατό. 

« Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα προτείνουμε τα εξής βήματα», επισημαίνει ο Βαλεντίνος Φακοντής. « Οι κύριοι παράγοντες της πόλης της Πάφου να οργανώσουν σε μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση και να θέσουν κάτω τα προβλήματα γύρω από το Νοσοκομείο της Πάφου. Αφού αξιολογηθούν οι προτεραιότητες για το τί πρέπει να γίνει, να ενημερώσουν τους πολίτες σε διάσκεψη τύπου. Οι στόχοι μας να γίνουν κτήμα όλης της οργανωμένης κοινωνίας μας.

Από τη σύσκεψη να βγει μια κοινή απόφαση για κοινή δράση: διεκδίκηση από το Υπουργείο Υγείας ώστε να θέσει το ζήτημα της αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Πάφου σε υψηλή προτεραιότητα. Τα επιχειρήματά μας είναι εξαιρετικά σοβαρά και βέβαια εξαιρετικά πειστικά: ηλικία υποδομών, αποστάσεις και βέβαια ο σημαντικός ρόλος του Νοσοκομείου για την παροχή υγείας τόσο στην πόλη όσο και για όλη την επαρχία μας».

Κρίσιμο ζήτημα παραμένει η καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο νοσοκομείο και τα  ιδιωτικά νοσηλευτήρια, σύμφωνα με τον βουλευτή Πάφου του ΑΚΕΛ. Μεταξύ τους πρέπει να υπάρχει ευγενής άμιλλα και υγιής ανταγωνισμός και όχι η σημερινή ετεροβαρής σχέση, αφού ο στόχος είναι κοινός, δηλαδή ο ασθενής να μπορεί να επιλέξει σε πιο νοσηλευτήριο θα μπορεί πάει και να έχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

« Το τελευταίο αυτό σημείο σχετίζεται με την ραχοκοκαλιά της υγείας που είναι το ΓΕΣΥ», καταλήγει. «Το ΓΕΣΥ είναι κοινωνική κατάκτηση και το κοινωνικό αυτό αγαθό  πρέπει να το λαμβάνουν απρόσκοπτα και ελεύθερα όλοι οι πολίτες χωρίς διακρίσεις».