Τραγωδία στον Ακάμα: Συνεχίζονται οι έρευνες (VIDEO)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
25 Ιουλίου 2017Λίγο μετά το μεσημέρι, εντοπίστηκε το ταχύπλοο του χθεσινού θανατηφόρου ατυχήματος στον Ακάμα, η τύχη του οποίου αγνοείτο από το βράδυ. Αν και εκφράζονταν απόψεις ότι το σκάφος κατέληξε στο βυθό του Ακάμα μετά την πρόσκρουση του στα βράχια, τελικά εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων από το σημείο της τραγωδίας.
Το ταχύπλοο ρυμουλκήθηκε από άκατο της Λιμενικής στο λιμανάκι του Λατσιού, όπου θα τύχει ενδελεχούς εξέτασης και ερευνών από τους εκπροσώπους των κρατικών τμημάτων που ασχολούνται με την τραγωδία.
Κάτοικος Κύπρου από την Κίνα, ηλικίας 32 ετών, είναι το τραγικό θύμα του πρωτοφανούς ατυχήματος στη θάλασσα του Ακάμα χθες το απόγευμα. Από την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων ως προς την ταυτότητα των επιβατών του σκάφους προέκυψε ότι στο μοιραίο ταχύπλοο επέβαιναν επίσης και τα τέσσερα μέλη οικογένειας τουριστών από την Κίνα που είχαν φιλική σχέση με την άτυχη 32χρονη.
Πρόκειται για τους γονείς και δύο ανήλικα παιδιά τους, κορίτσι και αγόρι ηλικίας 10 και 11 ετών αντιστοίχως. Τα αγόρι και η μητέρα τραυματίσθηκαν ελαφρότερα και κρατούνται για νοσηλεία εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Πάφου. Αντιθέτως, ο πατέρας, το κοριτσάκι όπως και ο ελληνοκύπριος χειριστής του ταχύπλοου μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.
Οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών συνεχίζονται, προκειμένου να διασαφηνισθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο ατύχημα στην περιοχή Φοντάνα Αμορόζα του Ακάμα, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της σύγκρουσης του σκάφους στα βράχια. Το ατύχημα αντιλήφθηκε χειριστής άλλου διερχόμενου τουριστικού σκάφους που είδε το μοιραίο ταχύπλοο πάνω σε βράχια και αντιλήφθηκε τους επιβάτες τραυματίες.
Και οι έξι επιβαίνοντες στο σκάφος μεταφέρθηκαν με άκατο της Λιμενικής και άλλα παραπλέοντα σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί, όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Πόλης, καθώς και άλλοι λειτουργοί αρμόδιων υπηρεσιών για παροχή βοήθειας. Το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε ότι η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ άλλα πέντε άτομα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πόλης αρχικά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πάφου.
Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο ελληνοκύπριος χειριστής του σκάφους, το κοριτσάκι και ο κινέζος πατέρας των δύο παιδιών ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η μητέρα και το αγόρι φέρουν ελαφρότερα τραύματα και κρατήθηκαν στην Πάφο για νοσηλεία.
Δείτε ένα VIDEO με δηλώσεις του υπευθύνου του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου για το θέμα, στο WEB TV του PafosNet.