Pafos Net

Το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών του ΤΕΠΑΚ γιορτάζει τα 15 χρόνια λειτουργίας του

title image

Το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων (ΓΕΒΕΤ) του ΤΕΠΑΚ διοργανώνει επετειακή εκδήλωση για τα δεκαπέντε (15) έτη λειτουργίας του. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 14 Ιουνίου από τις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού και θα πραγματοποιηθεί ζωντανή διαδικτυακή προβολή (live streaming).

Στην εκδήλωση θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από τον κ. Ανδρέα Γρηγορίου, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, από τον Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, καθώς και από τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καθηγητή Ανδρέα Κατσιώτη. Στη συνέχεια, θα γίνει παρουσίαση του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος ΓΕΒΕΤ, Δρ. Δημήτρη Τσάλτα. Θα ακολουθήσει ομιλία από  τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Σπύρο Κίντζιο, με τίτλο «Συνδέοντας τη γεωπονική εκπαίδευση και έρευνα με την παραγωγή στην 4η Αγροβιομηχανική Επανάσταση: το παράδειγμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου».

Στη συνέχεια, θα γίνει αναγνώριση της συνεισφοράς των πρώην μελών του Τμήματος και θα υπάρξει συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των απόφοιτων του Τμήματος.

Τέλος, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΓΠΑ και ΤΕΚΑΠ. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει δεξίωση.

Το Τμήμα αποτελεί το μοναδικό Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών στην Κύπρο και πραγματεύεται την επιστήμη και τεχνολογία που σχετίζεται με την παραγωγή τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης με τρόπο ασφαλή και βιώσιμο. Πρόκειται για διεπιστημονικό τομέα με κύριο αντικείμενο διδασκαλίας, έρευνας και μελέτης τον σχεδιασμό και τη διαχείριση όλων των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας τροφίμων με τη λογική «από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», ώστε να διασφαλίζεται η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, καθώς και η προστασία των πόρων και του περιβάλλοντος. Το Τμήμα προσφέρει πανεπιστημιακό πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών με δυνατότητα εξειδίκευσης στις τρεις (3) βασικές κατευθύνσεις (α. Επιστήμης και Τεχνολογίας Φυτικής Παραγωγής, β. Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, γ. Ζωοτεχνίας και Γαλακτοκομίας), καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Βιοτεχνολογία. Το κοινό μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες για το Τμήμα και αυτά που προσφέρει στην ιστοσελίδα του.