Pafos Net

ΤΕΠΑΚ: Yβριδικές συνεδρίες υποστήριξης έρευνας και συγγραφής

title image

Πώς μπορώ να γράψω την ερευνητική μου πρόταση;

Πώς γράφεται μια περίληψη για συνέδριο ή επιστημονικό άρθρο;

Πώς να προετοιμαστώ για την υποστήριξη της διατριβής μου; 

Σας προβληματίζουν αυτά και άλλα θέματα των διδακτορικών σας σπουδών; Χρειάζεστε υποστήριξη για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου ή εργασίας στις διδακτορικές σας σπουδές; Τα μέλη του Δικτύου Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης σας παρέχουν συμβουλές και ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια των υβριδικών συνεδριών υποστήριξης έρευνας και συγγραφής ‘Open Door’ κάθε Δευτέρα στις 13:30-14:30.

Δεν χρειάζεται να κάνετε προεγγραφή. 

Γλώσσα συνεδριών: Ελληνικά/Αγγλικά

Κάθε Δευτέρα για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο 

13:30-14:30

Σύνδεσμος μέσω Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/84441308475?pwd=a1ZXdmd1ZnJqWGNwSjhOditKdk9tQT09

 
 
 

24 Οκτωβρίου 2024 | 14:30-16:00 | Αίθουσα Λεμεσός, ΤΕΠΑΚ

Ανάπτυξη χαρακτήρων και τεχνητού κόσμου με τη χρήση ΑΙ

Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήρι, θα εξερευνήσετε τον ισχυρό ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνητή νοημοσύνη στη βελτίωση της ανάπτυξης χαρακτήρων και της οικοδόμησης κόσμου στη δημιουργική γραφή. Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία λεπτομερών προφίλ χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων του υπόβαθρου, των προσωπικοτήτων και των κινήτρων τους. Θα συμμετάσχετε σε μια άσκηση όπου δημιουργούν έναν μοναδικό χαρακτήρα με τη βοήθεια AI, ζωντανεύοντάς τους με πλούσια λεπτομέρεια. Θα εξερευνήσετε τεχνικές οικοδόμησης κόσμου, χρησιμοποιώντας AI για να δημιουργήσουμε ευφάνταστα περιβάλλοντα, πολιτισμούς και ιστορίες. Στη συνέχεια, θα σχεδιάσετε ένα φανταστικό κόσμο χρησιμοποιώντας AI, επεκτείνοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την πολυπλοκότητά τους.

Εισηγήτρια: Έλενα Κοντολαίμη

Η Έλενα Κοντολέμη είναι Ειδική Επιστήμονας στο Κέντρο Γλωσσών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Με εξειδίκευση στους ψηφιακούς γραμματισμούς, η Έλενα έχει εκτενή εμπειρία στην τεχνητή νοημοσύνη, τη διασταύρωση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και πρακτικών ψηφιακού γραμματισμού, διερευνώντας πώς τα αναδυόμενα εργαλεία επηρεάζουν την επικοινωνία και τη μάθηση στους ψηφιακούς χώρους. Επιθυμεί να σας υποστηρίξει να πλοηγείστε και να ασχολείστε κριτικά με πλατφόρμες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, ενθαρρύνοντας τη βαθύτερη κατανόηση των επιπτώσεών τους στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

 
 
 

25 Οκτωβρίου 2024 | 19:30 | Αμφιθέατρο αρ. 2, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος (ισόγειο)

 

Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στην Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή Τέχνη

Ομιλητής: Δρ. Νικόλας Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ινστιτούτο Κύπρου

Η ραγδαία ανάπτυξη καινοτόμων επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων έχει ανανεώσει τη μελέτη της τέχνης και της αρχιτεκτονικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Συγκεκριμένα, διεπιστημονικές προσεγγίσεις και νέες τεχνολογικές εφαρμογές έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις μας για την τεχνική, τα υλικά και τα κρυμμένα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας μεγάλων ζωγράφων όπως ο Τιτσιάνο και ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Παράλληλα, οι εν λόγω επιστημονικές και ψηφιακές μεθοδολογίες έχουν βοηθήσει στη μελέτη σημαντικών μνημείων της Κύπρου, όπως για παράδειγμα οι περίφημες εκκλησίες του Τροόδους, που ανήκουν στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η παρούσα διάλεξη θα παρουσιάσει πτυχές των ερευνητικών δραστηριοτήτων και αποτελεσμάτων των Εργαστηρίων Χαρακτηρισμού Τέχνης «Ανδρέας Πίττας» (APAC Labs: https://apac.cyi.ac.cy) του Επιστημονικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισμό του Ινστιτούτου Κύπρου. Η διεπιστημονική ομάδα ερευνητών των εργαστηρίων APAC Labs αναπτύσσει σειρά καινοτόμων αναλυτικών και ψηφιακών μεθόδων για την τεκμηρίωση και μελέτη της υλικότητας, της τεχνικής, της κατάστασης συντήρησης έργων τέχνης, αρχαιολογικών αντικειμένων και μνημείων.

Βιογραφικό:

Ο Νικόλας Μπακιρτζής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ινστιτούτο Κύπρου και το Ερευνητικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισμό. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Βυζαντινή και Μεσαιωνική Τέχνη και από το Πανεπιστήμιο του Princeton. Η έρευνα του έχει υποστηριχθεί με σειρά υποτροφιών και προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, τα Πανεπιστήμια Princeton, Columbia και Tübingen και τα ιδρύματα Α.Γ. Λεβέντης, Getty και Dumbarton Oaks. Η έρευνα και οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται στη διεπιστημονική μελέτη του βυζαντινού μοναχισμού, των μεσαιωνικών πόλεων και οχυρώσεων, και των νησιωτικών τοπίων της ανατολικής Μεσογείου κατά την βυζαντινή, μεσαιωνική και αναγεννησιακή περίοδο. Ως διευθυντής των Εργαστηρίων Χαρακτηρισμού Τέχνης «Ανδρέας Πίττας»  συμβάλλει στη μελέτη των υλικών και της προέλευσης έργων τέχνης με τη χρήση προηγμένων αναλυτικών μεθόδων και ψηφιακών τεχνολογιών. Παράλληλα ασχολείται με θέματα μελέτης, διαχείρισης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Συντονιστής: Δρ. Γεώργιος Μάρκου, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Καλών Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 
 

13 Νοεμβρίου 2024 | 20:00 | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Επετειακή Συναυλία για τα 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΠΑΚ: Ήχοι μιας πόλης

Το Πανεπιστήμιό μας γιορτάζει τα 20χρονά του με ένα μουσικό αφιέρωμα σε Κύπριους δημιουργούς, συνθέτες και στιχουργούς. Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Ιωάννου και Δημήτρης Μεσημέρης. Μαζί τους το Σύνολο Νυκτών Εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» και η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων.

Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζορπάς

Χορηγός επικοινωνίας: Κανάλι 6

Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών του ΤΕΠΑΚ.

ticketmaster.cy  |  ACS  |  7777 7040

Για ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων πατήστε ΕΔΩ