Pafos Net

Τάφοι των Βασιλέων: Ο Θάλαμος 8 ήταν περιζήτητος από το πρωί (VIDEO)

title image

Ο Θάλαμος 8 στους Τάφους των Βασιλέων, μετατράπηκε ξαφνικά σήμερα στο πλέον «περιζήτητο» έκθεμα του αρχαιολογικού χώρου. Η αποκάλυψη του «Φ» για τις ανακοινώσεις των ειδικών ως προς τη λειτουργία του ως μαυσωλείου του Πτολεμαίου Ευπάτωρα, προκάλεσε σύμφωνα με τους λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων ένα άνευ προηγούμενου ενδιαφέρον μεταξύ των ΜΜΕ, των απλών πολιτών, αλλά και των εκπροσώπων διαφόρων φορέων, που από ενωρίς το πρωί μετέβαιναν στον χώρο ζητώντας πληροφορίες για το συγκεκριμένο σημείο του τεράστιου χώρου.

tafoi-vasileon1jpg-logo

Ο Θάλαμος 8, που θα αποτελέσει και σήμερα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος χάρη στο ειδικό Συμπόσιο Αρχαιολογίας που διεξάγεται στην Πάφο, βρίσκεται στο δυτικό μέρος των Τάφων των Βασιλέων και τα δεδομένα που είναι γνωστά ως σήμερα, αναλύονται στον επισκέπτη σε μια ενημερωτική πινακίδα στον χώρο που τα πέτρινα σκαλιά οδηγούν από την επιφάνεια του εδάφους στις υπόγειες στοές.

tafoi-vasileon7jpg-logo

Ο Θάλαμος, που αποτελεί στην ουσία ένα σύμπλεγμα δωματίων, υπαίθριων χώρων και σκαλών που οδηγούν στο ύψος της επιφάνειας της γης, είναι εντυπωσιακός, πλην όμως όπως επισημαίνουν αρμόδιοι του χώρου, δεν μπορεί να αποκαλύψει στα μάτια των μη ειδικών τις λεπτομέρειες που είδαν οι επιστήμονες για να καταλήξουν στις σημερινές τους ανακοινώσεις.

tafoi-vasileon2jpg-logo

Η κάμερα του PafosNet μετέβη στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μπήκε στον Θάλαμο 8. Δείτε το σχετικό VIDEO στο WEB TV του PafosNet.

tafoi-vasileon5jpg-logo