Τα προβλήματα της δημοτικής εκπαίδευσης Πάφου συζητήθηκαν μεταξύ γονέων και Υπουργείου Παιδείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04 Απριλίου 2021Tα προβλήματα στην λειτουργία της δημοτικής εκπαίδευσης στην Πάφο, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πάφου με τον Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη. Στο επίκεντρο όσων απασχολούν τους οργανωμένους γονείς ήταν οι κτιριολογικές ελλείψεις και προβλήματα, ο εξοπλισμός των σχολείων και θέματα υγειονομικής φύσης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία ζήτησε από το Υπουργείο την ανέγερση νέων κτιρίων και αιθουσών σε υφιστάμενα εκπαιδευτήρια προκειμένου να γίνει ορθολογιστικότερο το έργο των εκπαιδευτικών. Συζητήθηκε επίσης η ανέγερση δύο νέων Δημοτικών Σχολείων στην πόλη και επαρχία Πάφου, αφού όπως υποστηρίζουν οι γονείς τα περισσότερα σχολεία είναι υπερπλήρη.
Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης θέματα αναφορικά με τους μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία, για την ειδική εκπαίδευση και άλλα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρμόδιοι του επαρχιακού γραφείου Πάφου του Υπουργείου Παιδείας ενημέρωσαν την Ομοσπονδία για τα διάφορα έργα και αναβαθμίσεις που είναι σε εξέλιξη στην Πάφο στον χώρο της δημοτικής εκπαίδευσης.