Pafos Net

Σχεδόν έτοιμη η προκήρυξη για τον δρόμο Πάφου-Πόλης, δηλώνει ο Μάριος Δημητριάδης

title image

Στο τέλος του μήνα αυτού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι γεγονός η προκήρυξη των έργων για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, δήλωσε από την Πάφο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Μιλώντας στο περιθώριο του εθνικού μνημοσύνου για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, ο Μάριος Δημητριάδης τόνισε ότι την ίδια στιγμή προχωρεί με γοργό ρυθμό η προετοιμασία των κρατικών τμημάτων για την προκήρυξη και του νέου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, που θα γίνει εντός του 2018.

Με την επανάκαμψη της οικονομίας και τη σωστή οικονομική πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, μπορούμε πλέον να προωθούμε αυτά τα πολύ σημαντικά έργα, παρατήρησε.  Τόνισε επίσης ότι πέραν του μεγάλου έργου του δρόμου Πάφου-Πόλης, σε καλό σημείο είναι και ο προγραμματισμός των έργων επέκτασης στο λιμανάκι του Λατσιού.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρθηκε και στο θέμα του δρόμου Αεροδρομίου-Τουριστικής Περιοχής Πάφου τονίζοντας ότι προχωρεί ο επανασχεδιασμός του τμήματος που κόλλησε σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ώστε το Υπουργείο να είναι σίγουρο ότι θα λάβει την έγκριση από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

« Η πραγματικότητα είναι ότι  θα πρέπει να πάμε με την ακριβή επιλογή, η οποία θα στοιχίσει 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ», επεσήμανε.

 Όσον αφορά στη βελτίωση του δυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου προκειμένου να είναι πιο ασφαλές για τους λουόμενους, ο Μάριος Δημητριάδης ανέφερεότι προχωρεί η κατασκευή κυματοθραύστη στην «παραλία των πνιγμών», ενώ παράλληλα προχωρούν οι εργασίες και για το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο της Πάφου.