Pafos Net

Περιορισμένα υγειονομικά προβλήματα εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πάφου

title image

Σε τρία επαγγελματικά υποστατικά στην Πάφο, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της δημοτικής αρχής εντόπισαν κατά τους ελέγχους των ημερών, προβλήματα που άπτονται της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων.

Σύμφωνα με τον προιστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, Χρίστο Χρίστου, εντοπίστηκαν συγκεκριμένα από τους επιθεωρητές ελλείψεις στη σήμανση συσκευασμένων τροφίμων και μια περίπτωση κατά την οποία ένα τρόφιμο δεν ήταν αποθηκευμένο στις συνθήκες φύλαξης που ορίζει ο παρασκευαστής του.

Για τις συγκεκριμένες ελλείψεις πάντως, όπως τόνισε, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες του Δήμου Πάφου για άρση των προβλημάτων. 
Ο κ. Χρίστου τόνισε ότι οι περιπτώσεις των εν λόγω προβλημάτων εντάσσονται σε εκατοντάδες ελέγχους που η υγειονομική υπηρεσία του Δήμου πραγματοποίησε την περίοδο από τις παραμονές των Χριστουγέννων και η γενική εικόνα στην Πάφο μπορεί να θεωρηθεί καλή, χωρίς κάτι το σοβαρό για την δημόσια υγεία.
« Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα, ενόψει και των εορτών της Πρωτοχρονιάς και επίσης θα γίνουν επιβεβαιωτικοί έλεγχοι στα υποστατικά στα οποία εντοπίστηκαν οι μικρές ελλείψεις, με  σκοπό, να διαπιστώσουμε ότι όντως υπήρξε πλήρης συμμόρφωση», ανέφερε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου. « Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων της πόλης μας, συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, δείχνουν και οι ίδιοι πλέον ευαισθητοποιημένοι στον τομέα αυτό, σέβονται τους καταναλωτές τους και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα».

Ο κ. Χρίστου παρατήρησε, τέλος, ότι είναι ευθύνη και των ίδιων των καταναλωτών να εμφανίζονται ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι για την καταλληλότητα των ειδών που αγοράζουν.