Pafos Net

PafosNet ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επαναφέρουν θέμα εξωδίκων ως απάντηση στις κινητοποιήσεις οι κατοχικές αρχές

title image

Με τα μαζεμένα εξώδικα ελληνοκυπρίων οδηγών που είχαν εν κρυπτώ και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση συγκεντρώσει, "απαντούν" πλέον οι κατοχικές αρχές στις πρόσφατες κινητοποίησεις των ακριτών της Τηλλυρίας με αφορμή τα προσκόμματα στη διέλευση με πρόφαση τον κορωνοιό. Αποκλειστικές πληροφορίες του PafosNet αναφέρουν ότι σε μια κίνηση καταφανώς εκδικητική, οι κατοχικές αρχές επαναφέρουν τα "χρωστούμενα" των ακριτών της Τηλλυρίας που διακινούνται μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη στις κατεχόμενες περιοχές και τα οποία υποτίθεται είχαν οριστικώς διευθετηθεί από πέρυσι μετά την σχετική αναταραχή που είχε προκληθεί.

Το θέμα που προκάλεσε σάλο πριν τέσσερα χρόνια με την αποκάλυψη του, ότι δηλαδή οι κατοχικές αρχές εμφάνισαν ξαφνικά χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες για τροχαίες παραβάσεις στους ανυποψίαστους κατοίκους Τηλλυρίας απαιτώντας να πληρωθούν για να τους επιτρέπεται η διέλευση, διευθετήθηκε με συμφωνία...σκόντου από πλευράς των κατοχικών αρχών. Οι αρχές του ψευδοκράτους, συγκεκριμένα, είχαν διαγράψει, όπως διαβεβαίωναν τότε, όσα εξώδικα υπερέβαιναν τα δέκα ανά κάτοικο της Τηλλυρίας, απαιτώντας να καταβληθεί το πρόστιμο για όσα εξώδικα τροχαίων παραβάσεων εκδόθηκαν μέχρι τον αριθμό αυτό ανά άτομο. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ελληνοκύπριοι κάτοικοι της περιοχής, τόνισαν ότι το θέμα ουσιαστικά διευθετήθηκε σε αυτό το πλαίσιο, αφού και οι κάτοικοι του διαμερίσματος δεν μπορούσαν να μην μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα για μεταφορά των εμπορευμάτων τους και τα πλείστα εξώδικα τους "χαρίστηκαν", αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως ανέφεραν, οι ελληνοκύπριοι έλαβαν ως τότε πέραν των 40 εξωδίκων από τις κατοχικές αρχές.

" Η διευθέτηση έγινε επειδή λόγω της καθυστέρησης των κατοχικών αρχών να επιδόσουν τις κλήσεις αυτές, μαζεύτηκαν τόσα πολλά εξώδικα σε κάποιους συγχωριανούς, που απαιτείτο ένα ποσό τριών και τεσσάρων χιλιάδων ευρώ για να εξοφληθεί, ενώ ούτε είχαμε προειδοποιηθεί για λειτουργία συστήματος καμερών στους δρόμους", υποστήριξαν. " Για να εκλείψει το πρόβλημα που δημιουργείτο σε πολλούς ανθρώπους που καθημερινά λόγω δουλειάς πρέπει να περνούν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, διευθετήθηκε όπως παραμείνουν σε ισχύ δέκα μόνο εξώδικα στις περιπτώσεις αυτές".

Επαγγελματίες της περιοχής διευκρίνισαν ότι δεν υπήρξε αντίδραση στην αποπληρωμή των απαιτήσεων αυτών των αρχών του ψευδοκράτους, αφού οι πλείστοι κάτοικοι του διαμερίσματος που βαρύνονταν με τα εξώδικα αυτά, είναι επαγγελματίες που υποχρεούνται να μεταβαίνουν καθημερινώς μέσω Λιμνίτη στη Λευκωσία και άρα είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν τους "κανόνες" του ψευδοκράτους.

Σήμερα, εντούτοις, παράγοντες και κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι ήδη τις τελευταίες μέρες κατά τη διέλευση τους μέσω των κατεχομένων προς τη Λευκωσία αντιλήφθησαν σε οδοφράγματα κινήσεις των λεγόμενων "αστυνομικών αρχών" των κατεχομένων που έδειχναν να εξετάζουν δήθεν εκκρεμούντα εντάλματα, χωρίς ωστόσο πρακτικά να υπάρξει αντίδραση. Γεγονός που ερμηνεύουν ως μέτρο πίεσης και "απάντησης" στην έμπρακτη αντίδραση των κατοίκων Τηλλυρίας την περασμένη εβδομάδα με τον προσωρινό αποκλεισμό των Κοκκίνων.