Pafos Net

Πάφος: Προτείνουν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον ολικό επανασχεδιασμό του «Δασουδιού»

title image

Το Δημοτικό Πάρκο «Δασούδι», το μεγαλύτερο πάρκο στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου, δίνει σήμερα την εικόνα ενός παραμελημένου πάρκου, αν και αποτελεί ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης με σωρεία δραστηριοτήτων περιμετρικά του. Αυτό καταγγέλλουν φορείς και παράγοντες της Πάφου, υποστηρίζοντας ότι προκαλεί δυσφορία η εικόνα του.Ο Δήμος Πάφου έχει υποχρέωση απέναντι στους δημότες, να συντηρεί όλα τα πάρκα που βρίσκονται κάτω από την εποπτεία και διαχείριση του, επισημαίνουν, ώστε να χρησιμοποιούνται ευρέως από τους πολίτες.

« Πάφος δεν είναι μόνο το ιστορικό, ανανεωμένο κέντρο με τις σύγχρονες πλατείες και έργα υποδομής, ούτε μόνο η τουριστική περιοχή», αναφέρουν, « αλλά όλη η δημαρχούμενη περιοχή της Πάφου με τις γειτονιές της και τους παράδρομους της. Είναι απαράδεκτο στο πάρκο να βρίσκονται παιχνίδια αποσυναρμολογημένα με φθορές, οξειδωμένες τσουλήθρες, συντριβάνια παραμελημένα, ξηλωμένα δάπεδα ασφαλείας στον παιδότοπο και πολλές άλλες ασχήμιες».

Για τον λόγο αυτό, οι φορείς που ζητούν την αναβάθμιση του Δημοτικού Πάρκου Δασούδι υποστηρίζουν ότι αυτό έκλεισε τον κύκλο ζωής του και άμεσα πρέπει να επανασχεδιαστεί με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και να προχωρήσει η ανακατασκευή του ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, με σύγχρονο παιδότοπο, με χώρους άθλησης και υγείας, με διαθέσιμους χώρους υποδομής για φιλοξενία πολιτισμικών και μουσικών εκδηλώσεων με αυξημένους χώρους στάθμευσης, με παρουσία του υγρού και υδάτινου στοιχείου και τη δημιουργία Κηποθέατρου που θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες εκδηλώσεις και μουσικές συναυλίες.