Πάφος: Στη μάχη και τα βαριά χαρτιά της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα
![title image](https://pafosnet.com/data/post_large/2020/06/anassa.gif)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22 Ιουνίου 2020Τα "βαριά χαρτιά" της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Πάφου και της Κύπρου ολόκληρης, μπαίνουν σιγά-σιγά στη μάχη της επαναφοράς στην τουριστική ομαλότητα. Μετά τα πρώτα ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πύλες τους από τις πρώτες μέρες του σχετικού διατάγματος, την 1η Ιουνίου, εδώ και μερικές μέρες και μέχρι τις πρώτες μέρες Ιουλίου, ανοίγουν σταδιακά τις πύλες τους και τα ξενοδοχεία που λόγω φήμης, ποιότητας και προσφερομένων υπηρεσιών αποτελούν τη ναυαρχίδα της Πάφου ως τουριστικός προορισμός.
Μεταξύ αυτών, το υπερπολυτελές θέρετρο "Άνασσα" στην περιοχή του Ακάμα, το πεντάστερο "Almyra" στον μόλο της Κάτω Πάφου και το "Άγιος Γεώργιος" στην παραλία της Χλώρακας. Ήδη το Άνασσα λειτούργησε για πρώτη φορά το σαββατοκύριακο που πέρασε, με ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα αποτελέσματα από πλευράς πληροτήτων,έστω και αν παραδοσιακά οι πελάτες του δεν προέρχονται από τον εγχώριο τουρισμό.
Σημαντική ανταπόκριση στην επαναλειτουργία του Almyra καταγράφεται επίσης από την εγχώρια αγορά, ενώ αντιθέτως το "αδελφό" ξενοδοχείο Annabelle του ομίλου Thanos Hotels αναμένεται ότι θα ανοίξει πύλες μόνο όταν ανοίξει για την Κύπρο η Βρετανική αγορά.
Με τη δραστηριοποίηση και των μονάδων αυτών αναμένεται ότι θα αρχίσουν να καλύπτονται πλέον όλες οι ανάγκες πελατών και οργανωτών ταξιδιών, από πλευράς κατηγορίας και κόστους, σε κλιμακωτό βαθμό και αναλόγως των εξελίξεων με τις πτήσεις.
Τα ξενοδοχεία της Πάφου έχουν προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες εργασίες βάσει του πρωτοκόλλου που ετοίμασε το Υπουργείο Υγείας, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια προς τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Οι αρμόδιοι της ξενοδοχειακής βιομηχανίας επισημαίνουν δε, ότι οι μονάδες θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν και σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, έχοντας την εμπειρία παλαιότερων έκτακτων καταστάσεων.