Pafos Net

Πάφος: Επτά χρόνια φυλάκιση σε 43χρονο για ναρκωτικά

title image

Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο Πάφου 43χρονος, ο οποίος βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες της παράνομης κατοχής κάνναβης, της παράνομης κατοχής με σκοπό την προμήθεια,της παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης, της παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια, και της παράνομης χρήσης κάνναβης . Επιβάλλοντας την ποινή το Κακουργιοδικείο επεσήμανε ιδιαίτερα ότι εγκλήματα τα οποία σχετίζονται με τα ναρκωτικά θεωρούνται σήμερα από τα πλέον σοβαρά που ταλανίζουν την κοινωνία. 

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις  7 Φεβρουαρίου 2015 όταν  μέλη της ΥΚΑΝ Πάφου εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Γεροσκήπου, στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικού εντάλματος έρευνας φυτά κάνναβης, ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης,δύο χειροποίητα μισοκαπνισμένα τσιγάρα, εντός των οποίων υπήρχε ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας με κάνναβης και σπόροι εντός γυάλινου δοχείου. Εντοπίστηκαν, επίσης, 36 κλώνοι-στελέχη από φυτό κάνναβης  τα οποία ήταν φυτεμένα σε πετροβάμβακες, ευρισκόμενα σε μπανιέρα, χωρίς ρίζωμα, τα οποία περιείχαν τετραϋδροκανναβινόλη άγνωστης ποσότητας, με δεδομένο ότι αυτή δεν μπορούσε να προσδιοριστεί, ως επίσης εξοπλισμός, όπως σωλήνες εξαερισμού, συστήματα φωτισμού, συστήματα ρύθμισης θερμοκρασίας και  υγρασίας, υγραντήρας, εξαεριστήρας, ηλεκτρονικό θερμόμετρο, διάφορες συσκευασίες φυτοφαρμάκων και λιπάσματα που βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών. 

Η πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβης από την οποία δεν έχει εξαχθεί η ρητίνη ήταν συνολικού βάρους 1341,8225 γρ., ενώ το ύψος των 29 φυτών κάνναβης τα οποία εντοπίστηκαν στο ως άνω διαμέρισμα, από τα οποία δεν έχει εξαχθεί η ρητίνη, κυμαίνεται από 23 έως 129 εκατοστά. Κατόπιν εξετάσεων και αναλύσεων σε επίπεδο γενετικού υλικού (DNA) εντοπίστηκε γενετικό υλικό το οποίο ταυτίστηκε με το γενετικό προφίλ του κατηγορούμενου, όπως και δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, αγορεύοντας για σκοπούς μετριασμού της ποινής, υπογράμμισε το λευκό ποινικό μητρώο του τελευταίου, υιοθετώντας, σε σχέση με τις προσωπικές  και οικογενειακές  του περιστάσεις, σχετική έκθεση του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας. Αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα των αδικημάτων, διερωτήθηκε ωστόσο αν με τις ολοένα και αυξανόμενες ποινές η πολιτεία πέτυχε τον στόχο της ή αν πρέπει να εξετάσει άλλους τρόπους για την αντιμετώπιση της «γάγγραινας», όπως την χαρακτήρισε, των ναρκωτικών.