Pafos Net

Πάφος: Έλλειμμα σε τεστ και…κοινωνικές αποστάσεις

title image

Προβληματική ήταν κατά την πρώτη μέρα της διενέργειας των μαζικών γρήγορων τεστ για εργαζόμενους και μαθητές η διαδικασία σε κάποια σημεία στην Πάφο, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι που μετέβησαν σε καθορισμένα σημεία διενέργειας των τεστ πριν την επάνοδο στις εργασίες και τα σχολεία τους τη Δευτέρα κατάγγειλαν ότι παρά την πολύωρη αναμονή τους σε ουρές, όταν έφτασε η σειρά τους με έκπληξη και απογοήτευση ενημερώνονταν από τα συνεργεία ότι τα rapid tests είχαν εξαντληθεί και θα έπρεπε να επανέλθουν άλλη μέρα για ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και παράπονα σε μεγάλο αριθμό πολιτών, αφού πολλοί εξ αυτών είχαν ήδη σπαταλήσει ώρες στην αναμονή για να ολοκληρώσουν την προαπαιτούμενη διαδικασία πριν την επιστροφή στους χώρους εργασίας τους.

Οι πλείστοι εξ αυτών έθεταν και θέμα μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, υποστηρίζοντας ότι στα σημεία πραγματοποίησης των τεστ δεν τηρούνται βασικές πρόνοιες των πρωτοκόλλων, κυρίως αυτή που έχει να κάνει με τις αποστάσεις στις ουρές και τους χώρους αναμονής.

«Επικρατούσε μια κατάσταση παζαριού», ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά πολίτη, « η οποία γινόταν ολοένα και χειρότερη όσο περνούσαν οι ώρες και επικρατούσε κόπωση και εκνευρισμός».