Ώρα 8.00μμ: Ο Άκης Χρυσόμηλος συνεχάρη τον Φαίδωνα Φαίδωνος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18 Δεκεμβρίου 2016Ο Φαιδωνας Φαίδωνος είναι για άλλη μια πενταετία Δήμαρχος Πάφου. Στις 8.00 απόψε ο ανθυποψήφιος του Άκης Χρυσόμηλος δήλωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Φαίδωνος, συγχαίροντας τον για τη νίκη του και εκφράζοντας την βούληση να συνεχισθεί το έργο που άρχισε για την ανάπτυξη της πόλης και των δημοτών της.
Η επανεκλογή Φαίδωνος είχε ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό από πολύ νωρίς. Το δείγμα από τις πρώτες κάλπες στον Δήμο Πάφου, εκτιμάτο από ανεξάρτητους παράγοντες και το επιτελείο του Φαίδωνα Φαίδωνος ότι καταδεικνύουν με σχετική ασφαλή απόκλιση ότι ο νυν Δήμαρχος θα κέρδιζε την επανεκλογή του. Αυτό εκτιμούσαν στελέχη στο επιτελείο του Φαίδωνα Φαίδωνος, με το κλίμα να είναι περίπου πανηγυρικό.
Ο ίδιος ο κ. Φαίδωνος ωστόσο, συνέστησε με δηλώσεις του στις 6.30μμ υπομονή για λίγη ώρα ακόμη και αποχώρησε εν μέσω πανηγυρισμών των φίλων του.
Ειδικότερα, στο 13% των καταμετρηθέντων ψήφων, ο Φαίδωνας Φαίδωνος λάμβανε ποσοστό 53,16% έναντι 46,06% του Άκη Χρυσόμηλου, ποσοστό που όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν και γινόταν πιο σίγουρο..
Άνετο προβάδισμα την ίδια ώρα εξασφάλισαν στον Δήμο Γεροσκήπου ο νυν Δήμαρχος, Μιχάλης Παυλίδης, με 46,36% έναντι 34,24% του Γιαννάκη Μαλλουρίδη. Σημειώνεται ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν στενή συγγενική σχέση μεταξύ τους. Ο υποψήφιος Ανδρέας Σιήκκης εξασφάλιζε το 19,39%.
Εξίσου άνετο προβάδισμα έλαβε στον Δήμο Πέγειας, ο νυν αντιδήμαρχος Μαρίνος Λάμπρου, με 44,24%, έναντι 37,89% του Παντελή Χάρπα και 17,89% του νυν δημάρχου Νεόφυτου Ακουρσιώτη.
Στην Πόλη Χρυσοχούςο νυν αντιδήμαρχος, Γιώτης Παπαχριστοφής, έκανε την έκπληξη έναντι του νυν δημάρχου, Άγγελου Οδυσσέως.