Pafos Net

Ολοκληρώνεται σήμερα η δειγματοληψία στην Πάφο. Αγωνία για τα ευρήματα

title image

Σήμερα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η δειγματοληψία χιλίων πολιτών της επαρχίας Πάφου προκειμένου να μελετηθούν τα δεδομένα της εξάπλωσης του κορωνοιού στην πόλη και επαρχία. Η διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο και μετά τη σημερινή ολοκλήρωση της, αναμένεται ότι από αύριο θα αρχίσουν να ετοιμάζονται τα αποτελέσματα που θα τύχουν επεξεργασίας από τους εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας.

Η διαδικασία διεξάγεται τις μέρες αυτές χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις στον χώρο της Οικίας Επάρχου, αν και με μικρότερη του αναμενομένου συμμετοχή των κληθέντων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων δεν πείσθηκαν για το ασφαλές της διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, εκτίμησε ότι από αύριο η διαδικασία θα είναι ολοκληρωμένη και θα αρχίσει άμεσα ο έλεγχος των δεδομένων που θα προκύψουν, αφού τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε 72 ώρες.

Αντίστοιχη ικανοποίηση εξέφρασε και ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου, αφού η δημοτική αρχή έχει συνεισφέρει οικονομικά και μετέχει ως κοινότητα στην δειγματοληψία.

Σε επιστήμονες, φορείς της Πάφου και πολίτες επικρατεί αγωνία για τα πορίσματα των επιδημιολόγων δεδομένου ότι η επαρχία Πάφου είναι ο "αδύναμος κρίκος" μέχρι στιγμής στις προσπάθειες ελέγχου της πανδημίας στην Κύπρο.