Pafos Net

Οι μέλισσες της Πάφου εκπέμπουν S.O.S.: Μελέτη μαθητών του Λυκείου Αγ. Νεοφύτου Πάφου

title image

Τον Μάρτιο του 2018, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων κατήγγειλε μαζικές θανατώσεις μελισσών λόγω της έκθεσής τους σε εντομοκτόνα. Τα περισσότερα κρούσματα ήταν στην επαρχία της Πάφου και σε μία περίπτωση αφορούσαν μέχρι και 700 μελίσσια, οι πληθυσμοί των οποίων μειώθηκαν κατά 50%! Το πρόβλημα εντείνεται αν αναλογιστούμε πως η επαρχία της Πάφου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκύπρια στον αριθμό μελισσιών.

Στις δυσοίωνες αυτές αναφορές προχώρησαν μαθητές του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου, που μετέχουν στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον». Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας βιολογίας Στυλιανής Τσιάπου, οι μαθητές Ε. Γεωργίου, Γ. Ιωάννου, Ε. Παναγιώτου, Ν. Προδρόμου, Ε. Σταύρου και Φ. Χατζηδημοσθένους, προχώρησαν στην εξειδικευμένη και εμπεριστατωμένη έρευνα, το κεντρικό μήνυμα της οποίας είναι απλό και, δυστυχώς, αγωνιώδες: Ας βοηθήσουμε όλοι και άμεσα.

Ολόκληρο το αφιέρωμα με τη μελέτη των μαθητών του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου, στην ενότητα "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ" του PafosNet.