Νοσοκομείο Πάφου: Κερδίζονται οι τελευταίες μάχες, πάνε να κερδίσουν και τον πόλεμο από σήμερα
![title image](https://pafosnet.com/data/post_large/2020/04/nosokomeio-pafou-ios.gif)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06 Μαΐου 2020Οι πρώτες, κρίσιμες όπως χαρακτηρίζονταν από τους αρμόδιους, "μάχες" για την επιστροφή του Νοσοκομείου Πάφου στην κανονικότητα κερδήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την ομαλή επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και την δραστική ελάττωση της διασποράς του ιού σε τμήματα του και προσωπικό. Πλέον, οι αρμόδιοι στοχεύουν στο να κερδηθεί και ο "πόλεμος" στην ολότητα του, γεγονός που θα επιτρέψει την άνευ πισωγυρισμάτων ομαλοποίηση της κατάστασης στο χώρο της δημόσιας υγείας στην επαρχία Πάφου.
Αυτό, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΟΚΥπΥ, θα γίνει με την επαναλειτουργία του συνόλου των κλινικών του Νοσοκομείου Πάφου, που είναι εκτός μάχης από την αρχή της πανδημίας. Η προεργασία για την επαναφορά των τμημάτων σε καθεστώς λειτουργίας είναι πλέον σε τελικά στάδια και η περίοδος από αύριο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα κρίνεται ως κομβική αφού κατά την διάρκεια της θα επαναλειτουργήσουν όλες οι κλινικές. Ήδη, στα πλαίσια αυτά οι αρμόδιοι του Οργανισμού πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες διαδοχικές επισκέψεις στο Νοσοκομείο Πάφου και επιθεώρησαν τις προεργασίες για την επαναλειτουργία τμημάτων όπως το καρδιολογικό, παθολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό και άλλα.
Η άνευ προβλημάτων επαναφορά όλων των κλινικών σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας θεωρείται ως το τελικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ομαλότητας στον δημόσιο τομέα της υγείας στην Πάφο, αφού η μετάδοση του ιού στην κοινότητα έχει πλέον περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό και οι επιπτώσεις στο Νοσοκομείο Πάφου έχουν πια ελαχιστοποιηθεί, ενώ παράλληλα οι ειδικές μονάδες αντιμετώπισης της πανδημίας που δημιουργήθηκαν στο νοσηλευτήριο ανταποκρίνονται πλέον στον απόλυτο βαθμό.