Pafos Net

Νέες θεραπείες για σοβαρές ασθένειες. Παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο από χθες στην Πάφο

title image

Το διεθνές ογκολογικό και αντικαρκινικό ερευνητικό συνέδριο, το 6ο συνέδριο RAHMS (Recent Advances in Health and Medical Sciences) και το 24ο συνέδριο χημικής θεραπείας (ICOC) πραγματοποιείται από χθες μέχρι τις 7 Ιουλίου στο ξενοδοχείο ΑΖΙΑ στη Πάφο. Εξέχοντες καθηγητές και επιστήμονες από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Aυστραλία, λαμβάνουν μέρος στην ιατρική σύναξη της Πάφου για να παρουσιάσουν τις διαλέξεις τους και να συμμετέχουν στις τρέχουσες συνεδρίες διαφόρων ομάδων για την καρκινογένεση, τα αντικαρκινικά φάρμακα, τη διάγνωση, πρόληψη και τις νέες θεραπείες του καρκίνου.

Μιλώντας στο PafosNet εκ των οργανωτών του συνεδρίου, η Διευθύντρια της Κλινικής Θαλασσαιμίας του Νοσοκομείου Πάφου,Αννίτα Κολνάκου, τόνισε ότι θα καλυφθούν επίσης πολλές πτυχές της θεραπείας της θαλασσαιμίας, νευροεκφυλιστικών ασθενειών, γήρανσης και καινοτομίες στον τομέα της υγείας και των  ιατρικών επιστημών.

« Θα διατεθεί  χρόνος σε συγκεκριμένες συνεδρίες για ερωτήσεις από τους ασθενείς προς τους γιατρούς, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και θέματα με ιατρικές  αντιγνωμίες», τόνισε η κ. Κολνάκου. «Συνολικά, θα διεξαχθούν 16 συνεδρίες στις έξι μέρες του συνεδρίου».

Συγχρόνως θα οργανωθεί έκθεση για τα γιγάντια σφουγγάρια που ανακαλύφθηκαν από το Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Ερευνών επιστημών, τεχνολογίας, περιβάλλοντος και ιατρικής (PRI) ένα μη κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό οργανισμό. Η Διευθύντρια της Κλινικής Θαλασσαιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου επεσήμανε ότι οι σύνεδροι θα είναι ιατροί, άλλοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί. Η παρακολούθηση για όλους τους Κύπριους είναι δωρεάν.

« Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ενέκρινε 20 βαθμούς CME για τη παρακολούθηση του συνεδρίου», είπε η Αννίτα Κολνάκου. « O πρόεδρος των συνεδρίων στη Κύπρο είναι ο επισκέπτης καθηγητής Δρ. Γιώργος  Κοντογιώργης, που είναι και ο διευθυντής του  Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Ερευνών με έδρα τη Λεμεσό. Επίσης είναι πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής φαρμάκων για αποσιδήρωση ICOC και πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής, σύγχρονων τεχνολογιών υγείας και ιατρικών επιστημών.

Είναι εφευρέτης σε πολλές πατέντες, συμπεριλαμβανομένου του γενόσημου φαρμάκου Δεφεριπρόνη (L1), που άλλαξε τη θαλασσαιμία από θανατηφόρα σε χρόνια νόσο και επί του παρόντος δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και σχεδιασμό νέων φαρμάκων για τον καρκίνο, θαλασσαιμία, νευροεκφυλιστικών και άλλων ασθενειών».