Pafos Net

Μάριος Βασιλείου: Η ΕΕ μιλά για δημοκρατία, αλλά εφαρμόζει διγλωσσία στην περίπτωση της Κύπρου

title image

Σε παρέμβαση του στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση για τις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, το στέλεχος του ΕΛΑΜ, Μάριος Βασιλείου, ο οποίος έχει ήδη εξαγγείλει την πρόθεση του να κατέλθει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2019, έκανε λόγο για αναφορές των Βρυξελλών στη Δημοκρατία με τρόπο κενό περιεχομένου, τη στιγμή που για την Κύπρο η ΕΕ εμφανίζεται δίγλωσση.

Η παρέμβαση του κ. Βασιλείου προς εκπροσώπους της ΕΕ που ήταν στο πάνελ, ήταν η εξής:

« Μιλάτε για Δημοκρατία αλλά στο πάνελ σας δεν υπάρχει η αντίθετη άποψη, μιλάτε για Δημοκρατία αλλά η ΕΕ διοικείται από διορισμένους και όχι εκλεγμένους εκπροσώπους, μιλάτε για Δημοκρατία αλλά όπου έχουν γίνει δημοψηφίσματα τα οποία δεν συνάδουν με τις πολιτικές σας τα ακυρώνεται είτε ασκείται πολιτικές πιέσεις για να τα ανατρέφετε μέσω των εθνικών κοινοβουλίων.

Η πορεία προς την Ομοσπονδοποίηση την ΕΕ είναι λανθασμένη και έχει γίνει πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να χωρίσει την Ευρώπη σε δύο κομμάτια, τον πλούσιο Βορρά και τον φτωχό Νότο. Τα έθνη κράτη της ΕΕ απώλεσαν την εθνική τους κυριαρχία, την αυτάρκεια τους και την πρωτογενή τους παραγωγή όλα υπέρ των πολυεθνικών και των μεγάλων συμφερόντων. Οι ευρωπαίοι πολίτες σήμερα νιώθουν ότι απειλούνται από τις πολιτικές της ΕΕ, όπως στα θέματα της λαθρομετανάστευσης, της νομισματικής πολιτικής και της αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης. Ο ευρωσκεπτικισμός πηγάζει από τους ίδιους τους πολίτες που βλέπουν να χάνουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους.

Αναφέρατε ότι οι αποφάσεις της ΕΕ είναι πάντα συλλογικές και ότι η Γερμανία δεν είναι αυτή που αποφασίζει, δεν συμφωνώ μαζί σας. Στην περίπτωση της Ελλάδος πχ ήταν ο Σόιμπλε που αποφάσιζε, δεν ακούσαμε ούτε τον υπουργό οικονομίας της Μάλτας να μιλά ούτε τον αντίστοιχο του της Εσθονίας, για αυτό μην μας λέτε ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και ότι υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις

Τώρα για την πατρίδα μου την Κύπρο, είδαμε τους πολίτες να έχουν απολέσει το 30% του βιοτικού τους επιπέδου, με την ένταξη μας στην ΕΕ, είδαμε να μην είναι αλληλέγγυα η ΕΕ προς την πατρίδα μου όταν την απειλεί η Τουρκία. Για παράδειγμα η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, πυροδότησε αντίδραση και η ΕΕ επέβαλε οικονομικό εμπάργκο και άλλα μέτρα εις βάρος αυτής της χώρα, στην περίπτωση της Κύπρου δεν είδαμε ανάλογη αντίδραση, καμία αναφορά και μέτρα ενάντια στην Τουρκία για την εισβολή και την κατοχή, για τις 200,000 πρόσφυγες για τους αγνοούμενους μας, αντιθέτως χρηματοδοτήσατε την Τουρκία με 7δις και θέλετε να την εντάξετε στην ΕΕ. Γιατί αυτή η διγλωσσία;»

eu