Κονιά: Φωνές για νερό που πάει χαμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08 Ιουλίου 2020Εδώ και ενάμισι μήνα στα Κονιά παρατηρείται μια αδράνεια από το Κοινοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλη ποσότητα νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Αυτό καταγγέλλουν κάτοικοι της κοινότητας, οι οποίοι αναφέρουν ότι υπάρχει διαρροή νερού από κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που είναι η οδική αρτηρία που ενώνει την Πάφο με την κοινότητα και τα χωριά Άρμου και Μαραθούντα.
Κάτοικοι Κονιών καταγγέλλουν ότι έχουν ειδοποιήσει μέσω συμβούλων το Κοινοτικό Συμβούλιο για το σημαντικό αυτό πρόβλημα, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα η επισκευή της βλάβης.
« Η προσφιλής μέθοδος του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου», αναφέρουν, « είναι η μετακύληση των ευθυνών σε άλλους και δη στα Δημόσια Έργα, επειδή ο δρόμος αυτός είναι υπό την ευθύνη του Τμήματος. Τί έκανε όμως το Συμβούλιο για να πιέσει τα Δημόσια Έργα είτε να επισκευάσουν τη βλάβη, είτε να συγκατατεθούν στην επιδιόρθωση από τους εργάτες του Συμβουλίου;».
Κάτοικοι της κοινότητας δήλωσαν επίσης στο PafosNet ότι έχουν επικοινωνήσει το πρωί σήμερα με τα Δημόσια Έργα και τους αναφέρθηκε ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επικοινωνία από το Συμβούλιο προς αυτούς για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
« Αυτή η απραξία έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια πολλών κυβικών μέτρων νερού, εις βάρος των πολιτών των Κονιών», τονίζουν.