ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ by COFFEEBRANDS: Τα μικρά-μικρά του μεγάλου όλου
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
21 Απριλίου 2020ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ
*Δεν ξέρω αν η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε πρότινος με τον τύπο στην Ελλάδα να πετά από το μπαλκόνι του την τηλεόραση στο δρόμο, τσαντισμένος από τις υπερβολές γύρω από την κατάσταση που ζούμε, είναι αληθινή ή και αυτή fake news- ούτως ή άλλως πάντως, δεν θα με εξέπληττε καθόλου.
Καθότι, μαζί με το μείζον ως συνήθως λατρέψαμε και το έλασσον. Μαζί με τον πραγματικό και ορατό κίνδυνο, καταφέραμε να αναδείξουμε σε βαθμό επισκίασης και το φαιδρό. Και μαζί με τις ψύχραιμες και ειδικές φωνές για θέματα που έχουν σημασία, μπορέσαμε πάλι να προβάλουμε και τις γελοιότητες.
*Άρχισε όλη αυτή η γελοιότητα από τους wannabe «επώνυμους» που φλόμωσαν τον απλό άνθρωπο με τις δραστηριότητες τους τον καιρό του εγκλεισμού, σε σπίτια που για τον απλό κοσμάκη συνιστούν τις διακοπές του, όχι περιορισμό. Συνεχίστηκε με τους εξαρτημένους από το σύμπαν του διαδικτύου, που μόνο το WC τους δεν τόλμησαν ακόμη να μας γνωστοποιήσουν και το τι ακριβώς κάνουν εκεί. Και απογειώθηκε με το δημοσιογραφικό συνάφι- το οποίο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει τον πολύτιμο χώρο και χρόνο που σε φυσιολογικούς καιρούς του κάλυπταν οι πολιτικάντηδες, το τράβηξε τόσο πολύ που κοντεύουμε να θεωρήσουμε τον καιρό της Σπιναλόγκας ως την πιο ρομαντική περίοδο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
*Αποτέλεσμα, από την αρχική ψυχραιμία και τις παραινέσεις ότι πρόκειται για μια μορφή (έστω και σοβαρότερη) γρίπης που απλώς θέλει προσοχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να καταλήξουμε ένα μήνα μετά στην ομαδική ψύχωση ότι άπαξ και άρπαξες τον ιό, χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Ματαίως οι εναπομείναντες ψύχραιμοι ειδικοί επιχειρούν να ακουστούν ότι επίφοβοι είναι οι ευάλωτοι σε υποκείμενα νοσήματα- όπως θα συνέβαινε ούτως ή άλλως σε περίπτωση γρίπης, καρδιακού ή πνευμονίας. Και ότι όλη αυτή η γελοιότητα με το καθημερινό δελτίο του μπες-βγες ανά νοσοκομειακή κλινική, απλώς επιτείνει τη σύγχυση του απλού κόσμου.
*Σοβαρά τώρα: Υπάρχει η καθημερινή ενημέρωση της ομάδας των ειδικών του Υπουργείου Υγείας που αναφέρεται στους θανάτους, στα νέα κρούσματα, στις ιάσεις, στα νέα δεδομένα και στο τι πρέπει να κάνουμε ανά περίοδο, αναλόγως των ευρημάτων τους. Και υπάρχει και η σοβαρή αντιμετώπιση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών κάθε περιστατικού βάσει του πρωτοκόλλου που ισχύει.
Τι διάολο σημασία μπορεί να έχει η, στα όρια της γραφικότητας, «εμπόλεμη ανταπόκριση» των μήντια από διάφορα νοσοκομεία του στυλ: « Σήμερα στο Νοσοκομείο τάδε νοσηλεύονται τρεις ασθενείς στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών, δύο στον Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας και πέντε στον παθολογικό θάλαμο»;
Ή ο τάδε διευθυντής μας δήλωσε ότι στόχος είναι η ομαλή λειτουργία του τάδε νοσοκομείου- λες και τα υπόλοιπα νοσοκομεία έχουν σκοπό να λειτουργούν ανώμαλα.
*Δεν μπορούμε για μια φορά να μην χάσουμε τον μπούσουλα;