Γ' Κατηγορία: Έχασε την άνοδο στο 90' η ΕΝΑΔ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
13 Απριλίου 2019Προτελευταία αγωνιστική σήμερα στο πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας και ο απολογισμός της ξεκαθάρισε σημαντικές εκκρεμότητες. Τον τίτλο εξασφάλισε από την προηγούμενη αγωνιστική ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου (61 βαθμοί) που έφερε ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας με την 3η της κατάταξης Ξυλοτύμπου που εξασφάλισε επίσης εισιτήριο ανόδου, καθώς έφτασε στους 52 βαθμούς.
Η απονομή τίτλου στο Διγενή θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Η Ομόνοια Ψευδά που εξασφάλισε εισιτήριο ανόδου, κέρδισε 3-2 εκτός έδρας την ουραγό Πέγεια που διαβαθμίστηκε και έφτασε στους 57 βαθμούς.
Στην προτελευταία αγωνιστική κρίθηκε άλλη μια σημαντική εκκρεμότητα της πάνω ζώνης. Η 4η της βαθμολογίας ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα κέρδισε στην έδρα της με 2-0 τον Αχυρώνα Λιοπετρίου και μετά το 2-2 της ΕΝΑΔ εκτός έδρας την Ελπίδα Αστρομερίτη, εξασφαλίζει την άνοδο της. Σημειώνεται ότι η ΕΝΑΔ ισοφαρίστηκε στο 90ο λεπτό.
Η ΕΝΥ Διγενής έφτασε στους 50 βαθμούς, στους 47 βαθμούς η ΕΝΑΔ και σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία αγωνιστική ευνοείται η ομάδα του Ύψωνα αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε ΕΝΑΔ – ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα 4-3 και ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα – ΕΝΑΔ 3-0.
Στην κάτω ζώνη διαβαθμίζονται όπως είναι γνωστό Πέγεια 2014 και Εθνικός Λατσιών, σήμερα ξεκαθάρισε μια ακόμη θέση καθώς η Ολυμπιάς Λυμπιών μετά την ήττα της από τον Κούρρη με 1-0, διαβαθμίζεται επίσης.
Εκκρεμεί μία θέση και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:
ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – Εθνικός Άσσιας 3-1
Κούρρης Ερήμης – Ολυμπιάς Λυμπιών 1-0
ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα – Αχυρώνας Λιοπετρίου 2-0
Πέγεια 2014 – Ομόνοια Ψευδά 2-3
Ελπίδα Αστρομερίτη – ΕΝΑΔ 2-2
Χαλκάνορας – ΠΟ Ορμήδειας 3-0
Εθνικός Λατσιών – Αμαθούς Αγίου Τύχωνα 0-1
ΠΟ Ξυλοτύμπου – Διγενής Ακρίτας Μόρφου 0-0