Από την Τουρκία και οι νέοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Νέο Χωριό Πάφου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
30 Αυγούστου 2018Έξι μετανάστες με καταγωγή από τη Συρία εντοπίστηκαν το πρωί να περιπλανώνται στο Νέο Χωριό Πάφου. Όπως ανέφεραν στις αρχές ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια με μικρό σκάφος, το οποίο τους αποβίβασε στην παραλία της κοινότητας, ενώ οι δύο χειριστές του πλοιαρίου επέστρεψαν πίσω στην Τουρκία.
Πρόκειται για πέντε άντρες και μια γυναίκα, συριακής καταγωγής, οι οποίοι εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής να περιφέρονται παρά το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά. Ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο Νέο Χωριό και βρήκαν τους μετανάστες να οδεύουν προς το κέντρο της κοινότητας.
Οι έξι μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, όπου ανακρίθηκαν και έδωσαν καταθέσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν στην περιοχή. Ανέφεραν ότι το ταξίδι τους άρχισε το βράδυ της Τετάρτης από τα τουρκικά παράλια, δίνοντας ο καθένας ποσό τριών χιλιάδων δολαρίων σε άγνωστο τους τούρκο διακινητή. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο μικρό πλοιάριο μαζί με δύο άλλα άτομα, που ήταν οι χειριστές του και οι οποίοι όταν τους αποβίβασαν στην παραλία του Νέου Χωριού αναχώρησαν με το σκάφος, προφανώς με προορισμό και πάλι τα παράλια της Τουρκίας.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, οι έξι μετανάστες οδηγήθηκαν από την Αστυνομία συνοδευόμενοι και από λειτουργούς της Πολιτικής Άμυνας, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.