Απίστευτο και παφίτικο: Της έφαγε 64 χιλιάδες επικαλούμενη τον... Μαρκ Ζούκερμπεργκ!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
28 Αυγούστου 2018Της είπε ότι ο ιδρυτής του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γιόρταζε το γεγονός ότι… έγινε πατέρας χαρίζοντας χρήματα και την έπεισε να της δώσει χρήματα για να προωθήσει τις σχετικές διαδικασίες διευθέτησης της δωρεάς. Η ευφάνταστη γυναίκα είναι 25χρονη εργαζόμενη σε οίκο ευγηρίας σε χωριό της Πάφου και το θύμα της απίστευτης στον κοινό νου απάτης, η 58χρονη εργοδότρια της.
Όπως τελικά κατάγγειλε στην Αστυνομία η 58χρονη ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας, η 25χρονη υπάλληλος της, της είχε δείξει μια ανάρτηση στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφερόταν ότι ο ιδρυτής του, Μαρ Ζούκερμπεργκ, έγινε πατέρας και χάριζε χρήματα στον κόσμο που είχε ανάγκη. Η 25χρονη φέρεται να έπεισε την εργοδότρια της να της δώσει κάποια χρήματα για να συντάξει και να αποστείλει σχετική επιστολή, να διευθετήσει διαδικαστικά ζητήματα με δικηγόρους και να αγοράσουν μετοχές του facebook, ως απαραίτητη… προυπόθεση για τη δωρεά.
Η διαδικασία αυτή σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες επαναλαμβανόταν για κάποιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που έλαβε η 25χρονη να ανέρχεται πλέον στις 64 χιλιάδες ευρώ. Όταν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα η 58χρονη δεν είδε αποτέλεσμα, αντιλήφθηκε επιτέλους την προφανή απάτη και κατέφυγε στην Αστυνομία.
Μέλη του ΤΑΕ Πάφου συνέλαβαν την 25χρονη, εναντίον της οποίας εξετάζονται υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ανακρινόμενη η 25χρονη φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό που πήρε από την 58χρονη το διέθεσε σε προσωπικές της αγορές.
Η 25χρονη προσήχθη σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε την τριήμερη κράτηση της. Οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζονται.