Pafos Net

Σε Χρυσοχού και Τηλλυρία η προσοχή για τη νέα στρατηγική τουρισμού μετά την πανδημία

title image

Στα ακριτικά διαμερίσματα Τηλλυρίας και Χρυσοχούς επικεντρώνεται η νέα εθνική στρατηγικής τουρισμού της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια απεμπλοκής από το μοντέλο του τουρισμού που ίσχυε όλες αυτές τις δεκαετίες και τις εγγενείς αδυναμίες του οποίου κατέδειξε με εμφαντικό τρόπο η πανδημία. Ήδη, όπως είναι γνωστό, ο Υφυπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε μια πρώτη περιοδεία στα διαμερίσματα αυτά το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να εξετασθούν όλες οι παράμετροι που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση και προβολή των περιοχών στις διεθνείς τουριστικές αγορές στην μετά πανδημία εποχή. Η νέα αυτή κατεύθυνση κρίνεται απαραίτητη, λόγω των προβλημάτων που κατέδειξε με έντονο τρόπο η συνεχιζόμενη πανδημία στο υφιστάμενο μοντέλο του μαζικού τουρισμού και της εξάρτησης του από τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων.

Ο Σάββας Περδίος, συνοδευόταν στις επαφές αυτές από τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη, τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Πάφου, Γιώργο Μάη και λειτουργούς του ΚΕΒΕ και των ΕΤΑΠ Λευκωσίας και Πάφου, προκειμένου η προσπάθεια να είναι κοινή και η εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των τοπικών αρχών να διασφαλίζει την κοινή στράτευση όλων στη νέα προσπάθεια.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος για τον τουρισμό υφυπουργός, επεσήμανε ότι στόχος της νέας αυτής προσπάθειας είναι να εξετασθεί αναλυτικά τι χρειάζεται κάθε περιοχή προκειμένου να προβληθεί ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό για τουριστικούς σκοπούς. 
« Πρόκειται για ενέργειες στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής τουρισμού», επεσήμανε ο Σάββας Περδίος, « προκειμένου συντονισμένα να ληφθούν αποφάσεις και να προωθηθούν κονδύλια στους προϋπολογισμούς του Υφυπουργείου και των ΕΤΑΠ ώστε συντονισμένα να προχωρήσουμε. Μας ενδιαφέρει η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς και της Τηλλυρίας και αυτός είναι και ο λόγος που έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την μελέτη της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, η οποία θα είναι έτοιμη εντός του 2021». 

Περιοχές σχετικά παρθένες ακόμη, αλλά και με ιδιαίτερες φυσικές καλλονές και ιδιαιτερότητες, ανέφερε, ελκύουν ιδιαίτερα νέες εθνικότητες και νέες αγορές τουρισμού, οι οποίες αρέσκονται στο να επισκέπτονται περιοχές οι οποίες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον τοπικό τους χαρακτήρα και το περιβάλλον.
« Σε αυτά τα πλαίσια», διευκρίνισε, « θεωρούμε ότι η μελέτη η οποία θα ξεκινήσει σύντομα θα καταδείξει όλα αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουν από κοινού να επιτύχουν την ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο.
Η μελέτη αυτή θα μας υποδείξει με πιο τρόπο πρέπει να αναπτυχθούν τα διαμερίσματα Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, με ποιες μορφές τουρισμού, με τι είδους καταλύματα, τι μεγέθους πρέπει να είναι τα καταλύματα, με ποιο τρόπο πρέπει να κάνουμε και το marketing με ποιο τρόπο ίσως πρέπει να προωθούμε την περιοχή ως ενιαία περιοχή» . 
Ο Σάββας Περδίος εκτίμησε επίσης ότι όλη αυτή η περιοχή χρειάζεται μια ονομασία η οποία από πλευράς διαφήμισης και μάρκετινγκ, προβολής θα τους δώσει την ευκαιρία να την τοποθετήσουν στον τουριστικό χάρτη ως «brand name». 

perdios2