Pafos Net

Το Πάσχα του μαρτυρίου για πολύτεκνους και άπορους στην Πάφο.

title image

Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον τομέα της κοινωνικής αρωγής στην Πάφο, όσον αφορά στις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου, Λεόντιο Τσέλεπο. Η συνεχιζόμενη οικονομική δοκιμασία των πλείστων συμπατριωτών μας, έχει συμβάλει στον να ελαττωθεί σε τεράστιο βαθμό η δυνατότητα παροχής δωρεών προς την οργάνωση σε σχέση ακόμη και με τα Χριστούγεννα του 2013, αποκαλύπτει ο πρόεδρος των πολυτέκων της Πάφου.

«Στην ουσία, η Οργάνωση Πολυτέκνων Πάφου μπόρεσε τις Άγιες αυτές ημέρες να στηρίξει αριθμό πολυτέκνων, μόνο χάρη στην φιλανθρωπία και την έμπρακτη στήριξη δύο εταιρειών», τονίζει. «Των υπεραγορών Παπαντωνίου και της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι υπεραγορές Παπαντωνίου είναι η μόνη επιχείρηση του κλάδου των τροφίμων που στέκεται συστηματικά στο πλευρό μας, ενώ μόνο τον Απρίλιο παρέδωσαν τρόφιμα για 180 οικογένειες πολυτέκνων της Πάφου. Μέχρι και χθες επίσης, κληθήκαμε εκτάκτως και παραλάβαμε περαιτέρω ενίσχυση για το τραπέζι του Πάσχα».

Κουπόνια αγορών για το πασχαλινό τραπέζι διανεμήθηκαν επίσης τις τελευταίες μέρες σε οικογένειες πολυτέκνων από την Ελληνική Τράπεζα, τόνισε ο κ. Τσιέλεπος, ενώ σήμερα όπως ανακοίνωσε θα δοθούν επιπλέον κουπόνια σε άλλες 100 οικογένειες, κατόπιν προσφορών από απλούς πολίτες, ως επί το πλείστον, που δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τις δωρεές τους.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την επιτυχή συνέχιση του έργου της αρωγής των οικογενειών που στηρίζονται στην οργάνωση, δεδομένου όπως είπε ότι οι αντοχές της παφίτικης κοινωνίας έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

«Το παρατηρούμε καθημερινά», είπε. « Δυστυχώς, ο κόσμος όσο και να θέλει να βοηθήσει, πλέον δυσκολεύεται. Η κατάσταση δεν είναι μόνο χειρότερη από παλιότερα, αλλά ακόμη και από τα περασμένα μόλις Χριστούγεννα. Στον τομέα της αρωγής από τον απλό κόσμο, είμαστε σε τραγικά επίπεδα, δυστυχώς».

pasha martyriou-yeroskipoujpg

Αντίστοιχη «μάχη» δίνεται και στον τομέα των Κοινωνικών Παντοπωλείων για τους άπορους της Πάφου τις μέρες αυτές. Ήδη τις τελευταίες μέρες, εθελοντές της Οργάνωσης «Αλληλεγγύη» ετοίμασαν και επέδωσαν πέραν των 850 πακέτων για το πασχαλινό τραπέζι σε δικαιούχους που είναι εγγεγραμμένοι στην οργάνωση, ενώ αντίστοιχος οργασμός παρατηρείται και στο Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου Πάφου που στηρίζει περί τις χίλιες οικογένειες της δημαρχούμενης περιοχής, αλλά και της επαρχίας Πάφου.

Αντίστοιχα οριακή είναι η κατάσταση στον τομέα της συνδρομής των απόρων συμπολιτών μας και στον γειτονικό Δήμο Γεροσκήπου. Τα αποθέματα του «Παντοπωλείου Αγάπης» που λειτουργεί ο Δήμος εξαντλούνται με γοργό ρυθμό και η συνδρομή του στις εκατοντάδες οικογένειες απόρων της Γεροσκήπου εξαρτάται τις μέρες αυτές από την φιλανθρωπία και την έγκαιρη δράση οργανωμένων συνόλων. Ήδη την περασμένη εβδομάδα, οικονομική βοήθεια ύψους χιλίων ευρώ, για την ενίσχυση του «Παντοπωλείου Αγάπης» του Δήμου Γεροσκήπου, παρέδωσε στον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη, ο Διευθυντής του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ),  Γιώργος Ιωαννίδης

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι ο Οργανισμός στηρίζει τις προσπάθειες του Δήμου Γεροσκήπου, όπως και κάθε άλλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

 Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ευχαρίστησε τον ΟΣΥΠΑ για τη βοήθεια και τη στήριξή της στις δύσκολες αυτές ώρες που περνούν πολλοί δημότες της Γεροσκήπου και ανέφερε ότι η οικονομική βοήθεια της εταιρείας θα αξιοποιηθεί για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, επιταγή ύψους 3675 για ενίσχυση του «Παντοπωλείου Αγάπης» του Δήμου Γεροσκήπου παρέδωσε στον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη, αντιπροσωπεία του συλλόγου “Paphos Charity Association of NSW”, που εδρεύει στην Αυστραλία.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των κατοίκων της Γεροσκήπου για τη συγκινητική πρωτοβουλία των συμπολιτών μας ομογενών. Τέτοιες ενέργειες, ανέφερε, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Ο σύλλογος “Paphos Charity Association of NSW” παρέδωσε οικονομική βοήθεια και σε άλλους φιλανθρωπικούς φορείς και οργανώσεις της επαρχίας Πάφου.

oikonomiki-voithia-apo-australia