Pafos Net

Σήμερα απαντούν παραδοχή ή μη οι γονείς για τον θάνατο του τρίμηνου βρέφους

title image

Σήμερα θα παρουσιασθούν εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου οι 29χρονοι Ρουμάνοι γονείς του τρίμηνου βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο τον Φεβρουάριο λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, προκειμένου να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που τους βαραίνουν. Το Κακουργιοδικείο όρισε την σημερινή ημέρα για συνέχιση της διαδικασίας, αφού οι δύο κατηγορούμενοι δεν κατάφεραν μέχρι την προηγούμενη δικάσιμο να εμφανισθούν με συνηγόρους υπεράσπισης, έχοντας αιτηθεί νομική αρωγή.

Η έδρα διέταξε όπως ο πατέρας εξακολουθήσει να τελεί υπό κράτηση, ενώ η μητέρα παρέμεινε ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους.

Οι ρουμάνοι γονείς του τραγικού βρέφους παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, με το κατηγορητήριο να είναι βαρύ για τον πατέρα, ο οποίος παραπέμπεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Η μητέρα του τρίμηνου βρέφους παραπέμπεται με τη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Οι δύο 29χρονοι γονείς του τραγικού τρίμηνου βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή υπό παράξενες συνθήκες, βαρύνονται σύμφωνα με τα αστυνομικά ευρήματα με σοβαρές ευθύνες για την όλη διαβίωση του βρέφους και των άλλων παιδιών τους, αλλά και για τις ενέργειες τους τις κρίσιμες μέρες πριν το τρίμηνο βρέφος καταλήξει ενώ νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Οι γονείς επέμειναν και μετά τη σύλληψη τους στις θέσεις περί τυχαίας πτώσης του τρίμηνου βρέφους από το καναπέ, τρεις μέρες πριν μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Πάφου, παρά τις παρατηρήσεις των ανακριτών ότι η ιατροδικαστική έρευνα καθιστά σαφές ότι η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η ζημιά στο νωτιαίο μυελό του βρέφους είναι αδύνατο να προκλήθηκαν από πτώση από τόσο μικρό ύψος όσο έχει ένας καναπές σε σχέση με το έδαφος. Ο πατέρας άλλαξε εκ των υστέρων την κατάθεση του, υποστηρίζοντας πλέον ότι το βρέφος του έπεσε ενώ κατέβαινε από τη σκάλα του σπιτιού, αλλά φοβήθηκε όπως είπε να το αναφέρει υπό τον κίνδυνο αφαίρεσης της επιμέλειας των παιδιών του.

Η Αστυνομία κατέχει μαρτυρίες περί κακομεταχείρισης και των άλλων δύο ανήλικων παιδιών του ζεύγους. Βάσει των μαρτυριών αυτών, είπε ο εκπρόσωπος της στο δικαστήριο, οι δύο ρουμάνοι ασκούσαν φυσική βία στα παιδιά σε συχνή βάση, ενώ φέρονται να τα άφηναν και νηστικά για μεγάλες χρονικές περιόδους, εξ ου και τα δύο μεγαλύτερα αδελφάκια, έχουν πλέον τεθεί υπό τη μέριμνα του Γραφείου Ευημερίας Πάφου.

Επικαλέστηκε επίσης μαρτυρία από φιλικό πρόσωπο του ζευγαριού ότι οι γονείς του τρίμηνου βρέφους ήταν νευρικοί, άφηναν τα παιδιά πεινασμένα και σε κακή κατάσταση από πλευράς υγιεινής, ενώ ο πατέρας κατανάλωνε αλκοόλ.

Η μητέρα του τρίμηνου βρέφους ισχυρίστηκε ότι όταν ζήτησε από τον σύζυγο της να μεταφέρουν το μωρό στο νοσοκομείο αυτός αρνήθηκε, γιατί φοβόταν ότι θα τους αφαιρούσαν την κηδεμονία των παιδιών, όπως είπε. Η 29χρονη στην κατάθεσή της «καίει» πάντως τον σύζυγο της, λέγοντας ότι εδώ και έξι χρόνια που διαμένουν στην επαρχία Πάφου,  ήταν βίαιος, επιθετικός, και νευρικός, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ταρακουνούσε το τρίμηνο βρέφος και το πετούσε με βία στην κούνια του όταν τον ενοχλούσε με το κλάμα του ενώ ξεκουραζόταν.