Pafos Net

Η Πάφος στις κάλπες: Κρούση σε Κυριάκο Δρουσιώτη.

title image

Παράγοντες της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Πάφου προσέγγισαν τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του PafosNet τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου, πρώην μέλος του ΔΣ και πρόεδρο της Επιτροπής  Ελέγχου της Ελληνικής Τράπεζας, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν την πρόθεση του να κατέλθει ως υπερκομματικός υποψήφιος για τη δημαρχία Πάφου στις εκλογές της 11ης Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν λόγω παράγοντες επέμειναν στην απόσπαση της συναίνεσης του κ. Δρουσιώτη προκειμένου να προωθήσουν διακομματικά την υποψηφιότητα του, που σύμφωνα με τους ίδιους συναντά ευρεία αποδοχή σε όλους τους φορείς και πολίτες που επιθυμούν λύση έξω από κομματικούς χώρους, πλην όμως ο ίδιος απέρριψε την προοπτική.

Ο Κυριάκος Δρουσιώτης, ο οποίος διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος και των τεσσάρων Δήμων της επαρχίας Πάφου, φέρεται να διαμήνυσε στους συνομιλητές του ότι θεωρεί πως το πρόβλημα του Δήμου Πάφου είναι πολύ πιο σοβαρό από την απλή αντικατάσταση ενός Δημάρχου. Έκανε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, λόγο για «γρανάζια μιας σκουριασμένης μηχανής που οδήγησε την Πάφο μαζί με άλλους παράγοντες στην ανυποληψία» και εκτίμησε ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να δουλέψει υπό τις παρούσες συνθήκες με τον τρόπο που πρέπει για να επέλθει η εξυγίναση του Δήμου αφού σύμφωνα με τον ίδιο η διοικητική υποδομή του Δήμου Πάφου είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

«Ο Δήμος λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του Δημοτικού Γραμματέα και μερικών υπαλλήλων», εκτίμησε. «Πρέπει ο νέος Δήμαρχος να συνεργασθεί με όλους τους εμπλεκόμενους και να μετατρέψει τον Δήμο σε ένα οργανισμό που θα παράγει υψηλής ποιότητας έργο και υπηρεσίες. Υπάρχει μια γραμμή που οριοθετεί την ευθύνη του εργαζόμενου και την παραγωγικότητα με τα δικαιώματα του τα οποία ασφαλώς πρέπει να προστατεύονται. Χρειάζεται πολύ δουλειά για αλλαγή νοοτροπίας και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους, πολιτικά κόμματα, υπουργεία, Ελεγκτική Υπηρεσία».

Η άρνηση του Κυριάκου Δρουσιώτη να αποδεχθεί την προτεινόμενη υποψηφιότητα, όπως ανέφερε στο PafosNet παράγοντας που μετείχε στις επαφές μαζί του, οφειλόταν επιπρόσθετα και στη θέση του ότι ο τρόπος που λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου και γενικά οι δημοτικές αρχές στην Κύπρο, είναι προβληματικός αφού λείπει ένας κώδικας γενικά αποδεκτός για τον τρόπο που το κάθε μέλος αντιλαμβάνεται την συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ και οι κομματικές επιδράσεις εκτιμά ότι είναι μερικές φορές πιο έντονες από όσο χρειάζεται για να λειτουργεί έρρυθμα ο Δήμος.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Δρουσιώτης έφερε ως παράδειγμα των προβληματικών διαδικασιών που θα συναντήσει και ο επόμενος Δήμαρχος το ΣΑΠΑ, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να καθορίζουν με την προεργασία που εκτελούν μόλις δυο-τρία άτομα την υπογραφή συμβολαίων εκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν  ήταν ιδιαίτερα δύσκολο τα ευαίσθητα σημεία των διαδικασιών να ενισχυθούν με επιπρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Αυτά είναι ρουτίνα για κάποιους οργανισμούς, αλλά δυστυχώς εκτός Κύπρου»,κατέληξε αρνούμενος την πρόταση.