Pafos Net

Κέντρο Πάφου: Τα Σάββατα της πολυκοσμίας

title image

Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια πλήρους απαξίωσης και μερικοί μήνες από την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου ανάπλασης και ανάδειξης του, για να καταφέρει το παραδοσιακό «παζάρι» της Πάφου να καταλάβει και πάλι κεντρική θέση στην καθημερινότητα των ανθρώπων της και την εμπορική ζωή της πόλης. Σιγά-σιγά, ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης και επαρχίας Πάφου, αλλά και οι ουκ ολίγοι επισκέπτες από ξένες χώρες ή άλλες περιοχές της Κύπρου που βρίσκονται στην Πάφο, ανακαλύπτουν καινούργιες γωνιές και στέκια και ξαναθυμούνται σημεία που αποτέλεσαν παλαιότερα την «καρδιά» της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης και τα οποία σήμερα έχουν ανανεωθεί πλήρως μετά την ολική ανάπλαση του κέντρου.

Η κατάσταση στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Πάφου θυμίζει γιορτή τα σαββατοκύριακα, ειδικότερα δε τα πρωινά του Σαββάτου. Εκατοντάδες άνθρωποι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του PafosNet, σπεύδουν στην περιοχή απολαμβάνοντας τη βόλτα στο πεζοδρομοποιημένο, στο μεγαλύτερο μέρος του, εμπορικό κέντρο και απολαμβάνουν το φαγητό ή το ποτό τους σε ένα από τα κέντρα αναψυχής που με ραγδαίο ρυθμό επαναλειτουργούν, δίνοντας ζωή και σε υποστατικά που επί χρόνια ανέδυαν εικόνα εγκατάλειψης.

agora-1

Η πολυκοσμία αυτή, σε συνδυασμό με τα έργα που έγιναν και τις αισθητικές παρεμβάσεις του Δήμου ή άλλων φορέων, δίνει ένα άρωμα από προηγμένες πολιτιστικά πόλεις της Ευρώπης, συνεχίζοντας ουσιαστικά την εικόνα της γιορτής που επικράτησε όλο το 2017 με τα δρώμενα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Βοηθούντων και των ανοιξιάτικων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με καταστηματάρχες της περιοχής, η κίνηση των τελευταίων μηνών μπορεί να θεωρηθεί ως η περίοδος με την μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών εδώ και πολλά χρόνια.

agora-3

« Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες, ακόμη και εκδρομείς από άλλες πόλεις, πέρασαν το πρωινό και το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο, βλέποντας για πρώτη φορά τις αλλαγές που έγιναν και πίσω από την κεντρική πλατεία», τόνισε στο PafosNet καταστηματάρχης με πολύχρονη δραστηριοποίηση στην περιοχή. « Οι εικόνες ήταν όντως μοναδικές και για μας που ζούμε εδώ, κάθε καφετέρια, καφενεδάκι, εστιατόριο, παγωταρία ήταν κατάμεστη από κόσμο που απολάμβανε υπηρεσίες και ήλιο.

agora-4

Η εμπορική κίνηση ήταν πολύ αυξημένη επίσης και στα καταστήματα, με εκατοντάδες κόσμο να συνδυάζει τα ψώνια με τη βόλτα στον ήλιο και τους νέους πεζοδρόμους».

agora-6

Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι εικόνες της πολυκοσμίας και το κλίμα της γιορτής που κατέγραψε και ο φακός του PafosNet θα αποτελέσει πλέον τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, αφού η ολοένα και μεγαλύτερη δημοσιότητα που λαμβάνει η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών με την έλευση του καλοκαιριού, θα αναδείξουν το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Πάφου ως ένα χώρο για όλες τις μέρες και ώρες.

agora-5