Pafos Net

Πάφος: Ζεστό χρήμα για τη νέα περίοδο, αλλά και απειλή για -12 λόγω μη πληρωμών

title image

Έχουν αρχίσει να κάνουν σχέδια στην Πάφος FC για τη νέα περίοδο με διακήρυξη για "ζεστό χρήμα" που θα δυναμώσει περαιτέρω την ομάδα, ωστόσο ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης επικρέμμεται για μια ακόμη φορά πάνω από το σωματείο. Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε σειρά προστίμων στην Πάφο για μη καταβολές προηγούμενων χρηματικών ποινών που της επιβλήθηκαν, με την προειδοποίηση ότι αν εντός 15νθημέρου δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές, θα αφαιρούνται βαθμοί. Συνολικά 12 βαθμοί θα είναι το αποτέλεσμα τυχόν συνέχισης της μη συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις, γεγονός που θεωρείται ικανό να προκαλέσει πλέον τη συμμόρφωση των αρμοδίων για αποφυγή τραγικών συνεπειών.

Κατά τα άλλα, μπορεί ακόμη να μην έχει κριθεί μαθηματικά η παραμονή στην Α’ κατηγορία, όμως, μετά τις τέσσερις τελευταίες νίκες όλοι νοιώθουν πιο άνετα. Υπάρχουν, άλλωστε, άλλες ομάδες που βρίσκονται σε δυσκολότερη βαθμολογική θέση και η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς πολύ δύσκολα μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες.

Ο Κροάτης τεχνικός θα είναι και του χρόνου στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, αφού υπάρχει ικανοποίηση για το έργο που επιτελεί. Οι ποδοσφαιριστές θα επανέλθουν στις προπονήσεις την Τρίτη και θα μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τον αγώνα της Κυριακής με την Δόξα. Αν η Πάφος FC κερδίσει θα ξεγνοιάσει μια και καλή και θ’ αρχίσει να… πλέκει τον ιστό για τη νέα σεζόν.

Οι Ρώσοι επενδυτές είναι πρόθυμοι να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρουν πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Αν υπήρχε κάτι αρνητικό στην περίοδο που διανύουμε είναι πως το ρόστερ ήταν ποσοτικό μικρό και αυτό φάνηκε στην πορεία, όταν υπήρξαν σημαντικές απουσίες. Επομένως στους στόχους που τέθηκαν είναι πέραν της ποιοτικής στελέχωσης να γίνει και καλύτερη αξιολόγηση των αναγκών που θα προκύψουν.

Μέσα από την πορεία της η Πάφος FC σε πρωτάθλημα και κύπελλο διαπιστώθηκαν πολλά θετικά στοιχεία. Επικρατεί ικανοποίηση για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, αν και για κάποιους που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι δεν ισχύει το ίδιο.

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Λουλίνια, ο οποίος αποκτήθηκε με περγαμηνές, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει βασικός. Από τη Βραζιλία, πέρασε από την Κορέα, στη συνέχεια πέρασε από τα Αραβικά Εμιράτα, για να έλθει στην Κύπρο, όπου ένας τραυματισμός τον κράτησε για δύο μήνες εκτός δράσης. Είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει και στη νέα περίοδο, καθώς προβληματίζει η μέτρια παρουσία του.

Και τέλος, όσον αφορά στο ιατρικό δελτίο, επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φόβοι για τον Ζόελ Μολ και τον Ανδρέα Καρώ. Ο πρώτος, εκτός από το πρόβλημα στη μύτη και τη διάσειση που υπέστη, έχει κάκωση στο γόνατο και θα χρειαστεί ένα μήνα για να το ξεπεράσει.

Ο δεύτερος υποφέρει με θλάση στον προσαγωγό και θα απουσιάσει επίσης για ένα μήνα περίπου. Το συμπέρασμα είναι απλό. Και για τους δύο ποδοσφαιριστές, η φετινή σεζόν έχει τελειώσει πρόωρα.

Στα θετικά, είναι το γεγονός πως η Πάφος FC βρίσκεται στην καλύτερη μοίρα από όλες τις άλλες ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, οπόταν οι απουσίες μάλλον δεν θα την επηρεάσουν. Τον Ελβετό τερματοφύλακα θα αντικαταστήσει ο 22χρονος Ευγένιος Πέτρου, ο οποίος πήρε ήδη το βάπτισμα στην Α’ κατηγορία, ενώ τη θέση του Καρώ θα πάρει ο Σκωτσέζος Κέβιν Χολτ

 

SOCIAL MEDIA