Pafos Net

Μιχαλάκης Λεπτός: Η Κύπρος αντέδρασε σωστά στην κρίση

title image

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, η Κύπρος κινήθηκε προς την ορθή κατεύθυνση μετά την κρίση με αποτέλεσμα να αρχίσει γρηγορότερα η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη. Αυτό εκτίμησε ο επικεφαλής του Ομίλου Λεπτός, Μιχαλάκης Λεπτός, μιλώντας χθες βράδυ στην εναρκτήρια τελετή των διήμερων εκδηλώσεων που οργανώνει στην Πάφο για το πράσινο.

Ο κ. Λεπτός τόνισε ότι είναι γεγονός ότι από την ανάπτυξη αυτή δεν έχουν ωφεληθεί ακόμη όλοι οι πολίτες, αλλά μόνο κάποιοι τομείς της οικονομίας όπως ο κατασκευαστικός, ο τουριστικός και το real estate. Εκτίμησε ωστόσο ότι ο πλούτος που δημιουργείται ξανά μετά την κρίση, θα διαχυθεί σε περισσότερα στρώματα του πληθυσμού την επόμενη διετία.

Αναφερόμενος στην σημερινή οικονομική κατάσταση του νησιού, ο επικεφαλής του ομίλου επεσήμανε ότι η αλλαγή επικεντρώνεται κυρίως στο real estate για προσέλκυση ξένων αγοραστών και λιγότερο στον τουρισμό.

« Δεν πετύχαμε όμως ακόμη αποτελέσματα  σε ζωτικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση και  η υγεία», τόνισε. « Δεν γίναμε ακόμη κέντρο υπηρεσιών, όπως πχ το Ισραήλ στον τομέα της υγείας».

leptos-4

Ο Μιχαλάκης Λεπτός ανέφερε επίσης ότι η Πάφος είναι επί της ουσίας σήμερα η μόνη περιοχή της Κύπρου που παραμένει σήμερα «resort», με την έννοια της εξοχής. Σε αντίθεση με τον τρόπο ανάπτυξης της Λεμεσού, κυρίως, αλλά σταδιακά και της Λευκωσίας ή της Λάρνακας, τόνισε, η Πάφος εξακολουθεί να διατηρεί τη γραφικότητα της και τη λειτουργία της ως τόπος που μπορεί κανείς να απολαύσει ήσυχα τη διαμονή του.

« Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα», παρατήρησε, « αρκεί να διαφυλάξουμε τη φυσική της καλλονή χωρίς όμως να υπολείπεται σε ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα των ψηλών κτιρίων που μπήκε στην επικαιρότητα μας: Τα ψηλά κτίρια δεν είναι αυτοσκοπός, η ανάπτυξη αυτή πρέπει να συνάδει με την ευρύτερη περιοχή, με το αγοραστικό ενδιαφέρον, με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και όχι μόνο να μας απασχολεί το ύψος κάθε κτιρίου».

Ο Όμιλος Λεπτός, κατέληξε ο ιδρυτής του, έχει πλέον βασικό στόχο την προώθηση του τεράστιου project του Neapolis Eco City, αφού πλέον με τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών έχει ωριμάσει ο καιρός για ένα έργο τέτοιου μεγέθους στην Πάφο.

«Πλέον η Πάφος μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη και πέραν του «holiday homes» που προσέφερε μέχρι τώρα», είπε.

Οι διήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την καθιερωμένη δενδροφύτευση σήμερα στον Κόλπο των Κοραλλίων. Χθες βράδυ ο όμιλος παρέθεσε, μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, δεξίωση για τις αρχές και τα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Coral Beach Hotel and Resort, ενώ τέλεσε και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για την Κερύνεια και την Πάφο.

leptos-3

Ο Όμιλος βράβευσε επίσης δημοσιογράφους οι οποίοι διαχρονικά στήριξαν την προσπάθεια του για ανάπτυξη του πρασίνου.

leptos-1