Pafos Net

Μεταναστευτικό ίσον Εθνικό Πρόβλημα:Πολιτεία και Κράτος αποτύχατε οικτρά

title image

Του Μαρίνου Στυλιανού

Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πάφου

 

«Το Σύνταγμα μεταξύ Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου, υπερέχει ιεραρχικά της έννομης τάξης».

Συνεχίζονται με κάθε προκλητικότητα οι βανδαλισμοί, η κατάργηση του συντεταγμένου κράτους, η κατάλυση της έννομης τάξης από ‘λάθρο’ μετανάστες, αιτήτες πολιτικού ασύλου, πρόσφυγες όπως έκαστος θελήσει ας τους αποκαλέσει και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Θα μιλήσουν λένε με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους για στήριξη, αλληλεγγύη, χρήματα, κέντρα εγκατάστασης προσφύγων, δομές και πράσινα άλογα.

Ουδείς κάθισε να αναλογιστεί ότι αυτό το οποίο βιώνουμε είναι υβριδικός πόλεμος, είναι εθνικό πρόβλημα, είναι 2η εισβολή, έχει αλλοιώσει τη δημογραφία της Χώρας μας, επήλθε γκετοποίηση των σχολείων μας, γκετοποίηση στις γειτονιές μας και τις κοινότητες μας και ψάχνουμε χάρτες, σύμφωνα και γράμματα για υιοθέτηση κοινής πολιτικής.

Δειλοί μηδενός εξαιρουμένου.. διαλύεται η Χώρα, ο κοινωνικός ιστός, η εθνική μας ταυτότητα και δεν σκεφτήκατε κανείς ότι στην ιεραρχία της έννομης τάξης βρίσκεται το Σύνταγμα «ως Θεμελιώδης Νόμος» παρά μόνο παπαγαλίζεται ότι το Ευρωπαικό κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού δικαίου και μάλιστα όχι μόνο των νόμων αλλά και του Συντάγματος.

Ο κος Π. Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα πλαίσια της αναγόρευσης του σε Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υποστήριξε ότι ‘στην κορυφή – αλλά και, κατά θεσμική λογική, στη βάση, της έννομης τάξης βρίσκεται το Σύνταγμα, ως «Θεμελιώδης Νόμος» στήριξής της και οργάνωσης των εν γένει πολιτικών θεσμών.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι το Σύνταγμα, ως θεμελιώδης νόμος αποτελούμενος όχι μόνον από τους κανόνες δικαίου που περιλαμβάνει αλλά και από τις γενικές αρχές οι οποίες συνάγονται απ’ αυτούς, υπερισχύει αναποδράστως κάθε άλλου κανόνα δικαίου. Είτε αυτός εντάσσεται στο εσωτερικό δίκαιο είτε στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Ουσιώδης και σημαντική τοποθέτηση όμως είναι η ακόλουθη ‘Είναι λάθος, όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προχωρήσει στο σημείο εκείνο πολιτειακής οργάνωσης που θα της επέτρεπε να διαθέτει πραγματικά ενιαίο συνταγματικό θεμέλιο, να επιχειρούν μια τέτοια σύγκριση και να θέτουν εν αμφιβόλω την υπεροχή του Συντάγματος’.

Η δουλοπρέπεια και η δειλία μας, θα καταστρέψει για 2η φορά την Χώρα μας. Το μεταναστευτικό είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας, διατήρησης και συνοχής του κράτους. Τέρμα η πολιτική του καλού παιδιού εάν θέλουμε τελικά να επιβιώσουμε.

Απελάσεις στα ταραχοποιά στοιχεία άμεσα και σε οποιόν παραβαίνει τους κανόνες της έννομης τάξης. Αυστηροί ελέγχοι σε υποστατικά και εργοδότες. Κανένας επιπρόσθετος μετανάστης στη Νήσο αφού το σύστημα, οι δομές και η Χώρα δεν αντέχει και δεν μπορεί να δεχτεί πρόσθετο αριθμό. Επανεξέταση των κριτήριων που κατέστησαν την Κύπρο ελκυστικό προορισμό.

Και όταν βρείτε χρόνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες, καλό είναι να ελέγξετε και όλους αυτούς τους αλλοδαπούς που έχουν λειτουργήσει επιχειρήσεις (κουρεία, φρουταρίες, εργοληπτικές, καταστήματα κτλ κτλ).

Κρίμα. Δεν θα υπάρχει Κύπρος του αύριο που ευαγγελίζεστε..