Pafos Net

Λεπτός: Πολυδιάστατος όμιλος με βαθιά θεμέλια

title image

Ο Όμιλος «Λεπτός» είναι ο μεγάλος, ηγετικός όμιλος στην ανάπτυξη γης, στην Κύπρο. Είναι πάνω απ’ όλα ένας όμιλος που η στρατηγική του έχει δύο άξονες: Πρώτον να δημιουργεί έργα που το κάθε ένα από αυτά να έχει «τη δική του καρδιά» και να δένει με το περιβάλλον. Δεύτερον με τα έργα του να πρωτοπορεί, ανοίγοντας διαρκώς νέους δρόμους στην ανάπτυξη γης.

Ο όμιλος «Λεπτός» έχει βαθιά ιστορικά θεμέλια έξη δεκαετιών και στη μέχρι τώρα πορεία του αντιμετώπισε μεγάλες προκλήσεις. Το πρώτο ξεκίνημα έγινε τη δεκαετία του 1960 όταν ο Μιχαλάκης Λεπτός πρωταγωνίστησε στην ανάπτυξη γης στην Κερύνεια. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Λεπτός άρχισε τις δραστηριότητές του το 1961 στην Κερύνεια στους τομείς ανάπτυξης γης και οικοδομών, δημιουργώντας πρωτοποριακές οικιστικές και τουριστικές μονάδες.  Πριν την τουρκική εισβολή ο Όμιλος είχε πραγματοποιήσει μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Κερύνεια και βρισκόταν εν μέσω υλοποίησης αριθμού άλλων μεγάλων πρωτοποριακών έργων για την εποχή. Δυστυχώς αυτές οι περιουσίες παραμένουν ακόμη υπό κατοχή.

Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, οι δραστηριότητες του ομίλου κατευθύνθηκαν στη Μέση Ανατολή και στον Αραβικό Κόλπο, με προτεραιότητα μεγάλα έργα οικιστικής ανάπτυξης. Ένα παράδειγμα ήταν το έργο Saudia City στη Jeddah που αποτελείτο από 4.000 οικιστικές μονάδες, κάτι πρωτοποριακό για την εποχή του.

Το επόμενο βήμα ήταν ο όμιλος «Λεπτός» να βάλει την Πάφο στο κέντρο της ανάπτυξης γης, με δεδομένη τη φυσική ομορφιά και την ιστορία της. Πέρα από το πέντε αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Coral Beach Hotel & Resort, το Paphos Gardens Holiday Resort και το Basilica Gardens Resort καθώς και άλλων ξενοδοχείων, ο όμιλος Λεπτός επικεντρώθηκε στην κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών, οικιστικών μονάδων, καθώς και εμπορικών συγκροτημάτων.

Ξεχωριστό παράδειγμα πρωτοποριακής κατασκευαστικής αντίληψης, με διεθνή ακτινοβολία, είναι το πολυβραβευμένο έργο «Καμάρες» στην Πάφο. Η ολοκλήρωσή του έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο οικιστικό – παραθεριστικό έργο στην Κύπρο με πάνω από 1200 επαύλεις.

mixalakis-leptos

Στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο της πρωτοπορίας και των νέων δρόμων που επιζητεί να ανοίγει ο όμιλος «Λεπτός», είναι τα μεγάλα έργα. Το πρώτο και πιο φιλόδοξο από αυτά, βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου και καταλαμβάνει έκταση 111 εκταρίων. Ονομάζεται «Neapolis» και δημιουργεί μια νέα πολιτεία μέσα στην πόλη της Πάφου. Αυτή περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα, υπερσύγχρονο νοσοκομείο, πανεπιστήμιο και πανεπιστημιούπολη, κέντρο έρευνας, εμπορικό κέντρο, πολιτιστικό κέντρο, κατοικίες και μεγάλα πάρκα.

Οι εργασίες του Ομίλου δεν περιορίζονται όμως μόνο στην Κύπρο. Ο όμιλος επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα με συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στα Χανιά, στην Πάρο και στη Σαντορίνη.

Το επόμενο μεγάλο έργο ονομάζεται «Costa Nopia» και αφορά στην αξιοποίηση 100 παραθαλάσσιων εκταρίων στον κόλπο του Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης. Δημιουργούνται ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες, μαρίνα, γήπεδα αθλοπαιδιών, γήπεδο γκολφ, εμπορικά και ψυχαγωγικά πάρκα, συνεδριακό κέντρο κ.λ.π.

Η ηγετική θέση του ομίλου στηρίζεται σε γερές βάσεις: το όραμα του ιδρυτή του, το μεράκι και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του, το διεθνές δίκτυο πωλήσεων, τα μεγάλα αποθέματα γης εντός ζωνών ανάπτυξης, τη μεγάλη και μακρά εμπειρία του από τα πολλαπλά έργα σε διάφορους τομείς και την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.

Η κυριότερη όμως δύναμη του ομίλου «Λεπτός» είναι η συνολική του αντίληψη για τον ευρύ επιχειρηματικό χώρο στον οποίο κινείται. Η διαρκής αναζήτηση νέων προοπτικών. Ο συνεχής επαναπροσδιορισμός του όρου «ανάπτυξη γης» με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Όμιλος Λεπτός, με δυναμική επιχειρηματική ανάπτυξη για πάνω από 60 χρόνια, έχει μετατραπεί σε ένα Όμιλο με πολυδιάστατες δραστηριότητές: Ανάπτυξη Γης, Τουρισμός, Εκπαίδευση, Υγεία. Στον πυρήνα της ταυτότητάς του βρίσκεται όμως πάντα η προσήλωση στην ποιότητα, η καινοτομία και η δημιουργική εξωστρέφεια. «Εγγύηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου, αποτελεί το γεγονός ότι ο Όμιλος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά χαρτοφυλάκια στην Κύπρο», σημειώνουν από τον Όμιλο.

Ο Όμιλος Εταιρειών Λεπτός, είναι ένας από τους μεγαλύτερους. Υλοποιεί μεθοδικά την επιχειρηματική στρατηγική του με γραφεία σε 75 χώρες και είναι στελεχωμένος διοικητικά και διευθυντικά με έμπειρο, ταλαντούχο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Κύπρο, εργοδοτεί σήμερα πέραν των 1.300 υπαλλήλων. Παράλληλα αναγνωρισμένου κύρους προσωπικότητες του τόπου μας συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών του Ομίλου, ενώ έχει γύρω στους 7,500 μετόχους.

giorgos-pantelis-leptos

Μέσα σε εποχές μεγάλων προκλήσεων, ο Όμιλος προχωρά με σύνεση και σταθερά βήματα, συνδυάζοντας την ιστορική του κληρονομιά και εμπειρία, με την υλοποίηση του δυναμικού του οράματος.

Αρχές τις δεκαετίας του 1990 επιστρέφουν στην Κύπρο μετά από τις σπουδές τους στην Αγγλία τα παιδιά του Μιχαλάκη Λεπτού, Γιώργος και Παντελής. Μετά τον θάνατο του πατέρα τους το 2021 αναλαμβάνουν τα ινία του Ομίλου.

O Γιώργος Λεπτός είναι Συμπρόεδρος και Τεχνικός Διευθυντής του Ομίλου Λεπτός, Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια Λτδ, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και του Νοσοκομείου Ίασις και πρόεδρος ή αντιπρόεδρος και ενεργό εκτελεστικό μέλος των διοικητικών συμβουλίων άλλων εταιρειών του Ομίλου Λεπτός.  Είναι επίσης επικεφαλής πολλών έργων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της γης, τις αρχιτεκτονικές μελέτες, τη διαχείριση  και  κατασκευή μεγάλων έργων

Ο Παντελής Λεπτός είναι Συμπρόεδρος  του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός, και Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας «LEPTOS CALYPSO HOTELS LTD». Επίσης, δραστηριοποιείται και σε πολλούς άλλους τομείς που έχουν σχέση με τα κοινά της Κύπρου και της Πάφου. Είναι επίσης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της “ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΟΣ & ΣΙΑ Τουριστική Α.Ε”. Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του “Neapolis University Pafos” και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας “Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια Λτδ”.

Διαχρονική αρχή του ομίλου είναι πως η επιχειρηματική δημιουργία είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά. Έτσι ο όμιλος «Λεπτός», στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, συμμετέχει ενεργά και πολύπλευρα και στηρίζει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πτυχές της κοινωνίας