Pafos Net

ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ by Pelican Restaurant: Άλλο ένα πουκάμισο αδειανό...

title image

ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

*...Άλλος ένας μύθος  που διαλύεται με πάταγο, σηκώνοντας σκόνη πίσω του. Με τον απλό άνθρωπο να προσπαθεί να αντιληφθεί τί επιχειρούν να πουν και να πράξουν οι ειδήμονες περί των χρηματοπιστωτικών της αγίας ευρωπαικής οικογένειας. Με το Grexit να έχει μετατραπεί πια στο νέο ιδεολογικό υπόβαθρο της γηραιάς ηπείρου, ταυτιζόμενο στον προηγμένο βορρά με την προειδοποίηση ότι «εδώ υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε, είτε επωφελείς αποδειχθούν, είτε μοιραίοι για την ύπαρξη σας».

Και στον υπανάπτυκτο νότο, με την άρνηση να συνεχίσεις μια πολιτική που το μόνο της ορατό αποτέλεσμα είναι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στην ανέχεια και την απελπισία.

*...Άλλη μια Ελένη που μας παρατηρεί από τα χρονοντούλαπα της Ιστορίας, γελώντας με την ευπιστία ενός έθνους που κατά τ’ άλλα, έδωσε στην ανθρωπότητα τους σπουδαιότερους μύθους. Ξεκαρδιζόμενη στα γέλια από λεκτικούς ακροβατισμούς όπως η κοινή μας ένωση, η νομισματική ενοποίηση, η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μέσα στην ευρωπαική οικογένεια και άλλα τέτοια φούμαρα.

Τα οποία αποδεικνύονται έπεα πτερόεντα με τον πρώτο βήχα των οικονομικών δεικτών. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα και τα φληναφήματα των ευρωπαίων πολιτικών περί της προστασίας από τους επιθετικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας και την επιβολή σε αυτήν της λύσης του Κυπριακού.

Αυτό ήταν όμως πριν τους αγριοκοιτάξει ο Ταγίπ.

*...Άλλη μια τρομολαγνία με στόχο τον απλό Έλληνα που καλείται την Κυριακή να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’αφήσει. Με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, να δίνει το γενικό περίγραμμα του τί σημαίνει μια έξοδος από το ευρώ, σε ειδική έκδοση για την ελληνική οικονομία με θέμα «Περιγράφοντας τις συνιστώσες του κρίσιμου διλήμματος»: « Μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ), πλήττοντας περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, μέσω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (65% σε ονομαστικούς όρους), τηςβαθύτερης ύφεσης ( -22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% την περίοδο 2009-2011) και της αύξησης της ανεργίας στο 34%».

*Αυτό που δεν λένε οι ειδικοί, είναι πόσο καλοί είναι οι αριθμοί τούτοι, όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο ευρώ...