Pafos Net

ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ by COFFEEBRANDS: Όταν η ηλιθιότητα εκλαμβάνεται ως σημαντική είδηση

title image

ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

 

*Ο υπερπληθυσμός των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την έκρηξη των διαδικτυακών υπηρεσιών, συνέτεινε στα πολλά θετικά και αρνητικά που επέφερε, και σε μια συνισταμένη η οποία εν πολλοίς παραμένει ακόμη εκτός πεδίου παρατήρησης και συζητήσεων: Είναι η μετατροπή μιας πρόδηλης βλακώδους ενέργειας ή αντίδρασης κάποιου, σε μέγα θέμα για τη δημοσιογραφική οικογένεια.

Η ανάγκη να γεμίσεις τον τεράστιο πλέον δημοσιογραφικό χώρο και χρόνο, εξανάγκασε τους λειτουργούς του Τύπου να τρέχουν πίσω από κάθε ηλιθιότητα πλασάροντας την ως αξισημείωτη είδηση από πλευράς σοβαρότητας, αντί να την προσπεράσουν με τη θυμηδία που της αξίζει.

*Τρανό παράδειγμα των ημερών, η παραφιλολογία γύρω από την κάρτα φιλάθλου- μια διαδικασία που επί της ουσίας δεν αντιμετωπίζει στο ελάχιστο το κεφαλαιώδες ζήτημα της συλλογικής βίας, πλην όμως που έχει μετατραπεί στον επόμενο πυρήνα αντίστασης διαφόρων «επαναστατών» εδώ και λίγα χρόνια.

Όλη αυτή η παντιέρα με τη δήθεν χρήση προσωπικών δεδομένων από τον Μεγάλο Αδελφό του Όργουελ έχει καταντήσει γελοία- και γίνεται ακόμη πιο γελοία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πλείστοι όσοι αντιδρούν στη διαδικασία αυτή είναι άνθρωποι που μπορεί να σέρνουν πίσω τους πεντέξι δάνεια, εγγυητικές και άλλες δανειοληπτικές πρακτικές για τις οποίες όχι μόνο τα στοιχεία ταυτότητας τους έχουν δώσει μετ’ ευχαριστήσεως, αλλά και πραγματικά σημαντικά προσωπικά δεδομένα προκειμένου να βγουν από την δύσκολη οικονομική θέση.

Κατά τα άλλα, το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση μας μάρανε.

*Παράδειγμα ταμάμ επίσης, η ιστορία της 63χρονης που έσκασε μύτη πριν λίγες μέρες και η οποία έχασε 100 και πλέον χιλιάδες ευρώ τρώγοντας ένα παραμύθι για διαδικτυακούς γαμπρούς που ούτε ως κινηματογραφική κωμωδία δεν θα έβρισκε εταιρεία παραγωγής.

Υπόθεση εξαπάτησης ερευνά η Αστυνομία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και όλα τα σχετικά ενός «κανονικού» αστυνομικού δελτίου συνόδευαν την είδηση από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ. Ενώ, θα έπρεπε κανονικά να λοιδορηθεί και η ίδια η παθούσα για την αφέλεια της, αφέλεια ασυγχώρητη εν έτη 2018 και δη για μια χρήστη των social media, και οι αρμόδιες αρχές να την ξεμπροστιάσουν για την απύθμενη ηλιθιότητα που βάζει σε περιττό κόπο ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, και οι ίδιοι οι αναγνώστες και χρήστες των ΜΜΕ να ενοχληθούν και μόνο από την ύπαρξη μιας συμπατριώτισσας μας με τέτοιο επίπεδο- όχι να αντιμετωπίζουμε την ιστορία ως μια πολύ σοβαρή απάτη κάποιων επιτήδειων από τους οποίους κινδυνεύει η κοινωνία μας.

*Και για να προλάβουμε και τα μελλούμενα: Αντίστοιχη ηλιθιότητα επέρχεται και με την ευκαιρία της επετείου των μαχών της Τηλλυρίας- οι τούρκοι που θα περάσουν σε λίγες μέρες από τις ελεύθερες περιοχές στον θύλακα των Κοκκίνων, κάνουν επίδειξη δυνάμεως, δεν διέρχονται από τον Κάτω Πύργο για να δουν παλιούς γείτονες και φίλους.

Ας μην συντηρούμε άλλο τα παραμύθια.