Pafos Net

ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ by COFFEEBRANDS: Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε

title image

ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

 

*Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε. Ότι δεν ήταν τα golden boys των εμπορικών τραπεζών τα μόνα που θεωρούσαν τα χρήματα που τους εμπιστευόσουν τσιφλίκι τους για να τα ρισκάρουν κατά το δοκούν- ώστε υπήρχαν αντίστοιχα boys και στον συνεργατισμό, αυτόν που τον θεωρούσαμε πάππου προς πάππο ως την «δική μας τράπεζα».

Δεν έχει σημασία αν επρόκειτο για τον συνεργατισμό που μάθαμε στα μικράτα μας με το δεφτεράκι των παππούδων και το ταμιευτήριο του δημοτικού. Ούτε αν πρόκειται για τον συνεργατισμό της νέας εποχής, που άγεται και φέρεται (και αυτός) από τις επιταγές των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών. Ούτε αν πρόκειται για τον συνεργατισμό- όμηρο κρατικών, κομματικών και επιχειρηματικών συμπαιγνιών που τον έφεραν προ τετελεσμένων για αλλότρια δικά τους συμφέροντα.

Αρκεί που η Ιστορία (ξανα)έγραψε: Την κάτσαμε τη βάρκα. Δεύτερη φορά μέσα σε μια πενταετία. Success stories και τα μυαλά στα κάγκελα.

*Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε. Ότι κάποιοι είναι απλώς ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Όπως τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (συλλήβδην), που για πολλοστή φορά άφησαν την χρονιά που ολοκληρώθηκε με καυγάδες και βρίσκουν τη νέα που αρχίζει πάλι με καυγάδες. Από τα σημαντικότερα, πχ την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, στα φαιδρότερα, πχ τη θερμοκρασία που δείχνουν κινητά και θερμόμετρα μέσα στις τάξεις, μέχρι τα πλέον ευτελή, πχ πόσες θέσεις θα χαθούν αν αλλάξουμε τα υφιστάμενα σχολεία στο κέντρο της Πάφου για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα.

Δάσκαλοι του Έθνους.

*Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε. Ότι το να εφαρμόσεις ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας, μια κουβέντα είναι- που θα παραμείνει κουβέντα και μετά την (όποια) εφαρμογή του, πολύ φοβούμεθα. Όσο οι όποιες αλλαγές είναι ακόμη στο μιλητό και σε θεωρητικό επίπεδο, άπαντες είναι έτοιμοι να τις υλοποιήσουν και να χύσουν κάθε ρανίδα του αίματος τους για το κοινό καλό.

Πλην όμως, όταν στο τέλος αρχίζει να αχνοφαίνεται τι θα χρειασθεί να αλλάξει, ποιοι και πόσο θα επηρεασθούν και ποια καπετανάτα στο χώρο της υγείας θα πρέπει να ξηλωθούν, ω! του θαύματος άπαντες ανακαλύπτουν στρεβλώσεις, λάθη και κακές προθέσεις στο μελετούμενο ΓΕΣΥ.

Είναι ένα μυστήριο που παραμένει ως σήμερα ανεξιχνίαστο, γιατί ο παράγων υγεία δεν αφήνεται στα έμπειρα χέρια του Πανάγαθου: Αφού θα δούμε που θα δούμε όλοι κάποτε τα ραδίκια ανάποδα, τι το βασανίζουμε στο μεταξύ;

*Κοντολογίς, εκεί στο υπερπέραν που ζουν και βασιλεύουν κάποιοι πρώην γήινοι θα πρέπει να είναι ένας ευλογημένος τόπος. Στον οποίο έχουν να λύσουν μικρά και χαριτωμένα προβλήματα που περισσότερο βοηθούν στο να περνούν οι μακρές, παγωμένες νύχτες τους, παρά τους αγχώνουν για το αύριο.

Γι’ αυτό, ας ανησυχούμε όλοι εμείς οι μαλάκες που παραμείναμε στον πλανήτη Γη.

 

SOCIAL MEDIA