Pafos Net

ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ by COFFEEBRANDS: Φέξτε μου και γλίστρησα, επιδημιολόγοι μου

title image

ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

 

*Οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης τους και οι πρώτες απορίες γύρω από τις ενέργειες τους, προήλθαν μετά το μέτρο της γενικευμένης χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους- τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας από τον καθολικό σεβασμό και αναγνώριση του έργου τους την περασμένη άνοιξη, άρχισαν να γίνονται στόχος τρολαρίσματος και όχι άδικα- η υπερέκθεση στα μεσημβρινάδικα της τηλεόρασης και στα πρωινάδικα του ραδιοφώνου θα έπρεπε να τους πουν ότι καίει τάχιστα.

Ο κόσμος άρχισε να νευριάζει από την επαναλαμβανόμενη κασέτα ότι « η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους είναι για να θυμόμαστε ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»- καλοί μου άνθρωποι, που έλεγε και ο Βέγγος, δεν σας κάλεσε κανείς να κάνετε το ξυπνητήρι, να βρίσκετε μέτρα πρακτικής προστασίας σας κάλεσαν. Και εξεμάνη από την παρουσία κάποιου εξ αυτών σε κοσμική συνάθροιση άνευ μάσκας και άνευ τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων. Πλέον είχε χαθεί η έξωθεν καλή μαρτυρία.

*Εκεί που οι επιδημιολόγοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα όμως, ήταν από την πρώτη στιγμή της επιβολής του lockdown στην επαρχία Πάφου. Ο κοινός και μη ειδικός νους, έβλεπε ότι η κατάσταση στη Λεμεσό πολύ απείχε από την αντίστοιχη στην Πάφο, αλλά όλοι είπαν «ειδικοί είναι, κάτι παραπάνω θα βλέπουν».

Με τις μέρες να περνούν και την επιδείνωση της κατάστασης να απασχολεί την επικαιρότητα ως προς την επιδημιολογική επιβάρυνση σχεδόν αποκλειστικά για την Λεμεσό, ακόμη και ο κοινός νους όμως άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι η Πάφος πήγαινε πακέτο με τη Λεμεσό προκειμένου να αυξηθεί αθροιστικά το αποτέλεσμα που έδιναν προκειμένου να στηρίξουν τη θέση εντυπωσιασμού ότι ο Αρμαγεδδών κατοικοεδρεύει σε δύο επαρχίες και η υπόλοιπη Κύπρος είναι ένας άλλος κόσμος.

*Ένας επιστημονικός φορέας, το Κυπριακό Ινστιτούτο Στατιστικολόγων, βγήκε προ ημερών με ανακοίνωση του και είπε αυτό που εδώ και μέρες λέγεται μεταξύ των απλών πολιτών στην Πάφο: Τι σόι μαθηματικά είναι αυτά που δίνουν την Πάφο τόσο επιβαρυμένη πια; Διότι, τα μαθηματικά που μαθαίναμε στην δημοτική και μέση εκπαίδευση, τέτοιο αποτέλεσμα δεν δίνουν.

*Και όταν πια την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας έδινε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των rapid tests που γίνονταν για όλο τον πληθυσμό δωρεάν, στην Πάφο το καζάνι άρχισε να κοχλάζει: Τι σόι «καμένη γη» είναι αυτή που δίνει μόλις τρία κρούσματα σε χίλια δείγματα, όταν η Λάρνακα δίνει πενταπλάσια κρούσματα με τα μισά δείγματα της Πάφου και η Αμμόχωστος δίνει δύο περισσότερα από την Πάφο με το ένα πέμπτο των δειγμάτων της;

Πόσα θέλουν να μας τρελλάνουν πια οι άνθρωποι αυτοί;

*Το θέμα δεν είναι τοπικιστικό, αν η Πάφος όντως συνιστά μια βραδυφλεγή βόμβα για αντιμετώπιση της πανδημίας, βεβαίως και άπαντες θα συνδράμουν- όπως έκαναν άλλωστε την περασμένη άνοιξη, όταν και όντως η Πάφος ήταν λόγω του νοσοκομείου της στο επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού και ο κόσμος της πειθάρχησε απολύτως.

Αυτή η μανία της επιδημιολογικής ομάδας όμως να τσουβαλιάζει την Πάφο με τη Λεμεσό, που να πάρει η οργή δεν βγαίνει ούτε καν από τους πίνακες που τα ίδια τα μέλη της δίνουν κάθε τόσο στη δημοσιότητα. Και εύλογα διερωτάται κανείς, τι ζόρι τραβάνε με την Πάφο αυτοί οι τύποι;