Pafos Net

ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ by COFFEEBRANDS: Ένα alien μέσα στη Βουλή

title image

ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

 

*Δεν ξέρω αν άλλοι πετυχαίνουν συχνότερα αντίστοιχους φιλοξενούμενους σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, προσωπικά πάντως ήταν η πρώτη φορά προχθές που έπεσα σε δημόσιο πρόσωπο να απαντά σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου με τρόπο φυσιολογικό. Φυσιολογικό με την έννοια της ύπαρξης ενός ανθρώπου που σκέφτεται και το εκφράζει ως καθημερινός άνθρωπος και όχι ως καρικατούρα επειδή έμπλεξε με την πολιτική.

Ο βουλευτής Πάφου Ηλίας Μυριάνθους είπε το αυτονόητο για μας τους εκτός δωμάτων εξουσίας: Όχι, στις επαφές μας με τον κόσμο δεν μας ρωτούν για το Κυπριακό. Και όχι, τον κόσμο τον κόφτει μόνο η οικονομική στενότητα του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όταν πάει στο νοσοκομείο ή στο δημόσιο.

Επιτέλους!

*Αυτό μπορεί να απασχολεί τους επαγγελματίες της πολιτικής που εξ αυτής έχουν τα άλλα όλα λυμένα- το φυσιολογικό όμως, είναι να έχει έγνοια ο νέος σήμερα πώς θα μπορέσει να ζήσει όντας άνεργος και χωρίς περιουσία ή προοπτικές. Όχι αν θα επανενωθεί η Κύπρος ή αν θα μας βαρεθεί ο διεθνής παράγοντας.

Το φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας να αγωνίζεται για την εξασφάλιση των παιδιών του, όχι αν οι συνομιλίες του αύριο ή του μεθαύριο καταλήξουν σε ομόσπονδη ή διζωνική ή ερμαφρόδιτη λύση.

*Μπορεί οι εξ επαγγέλματος ακόλουθοι αυτών των διαδικασιών να φρίττουν, αλλά ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός που (επιτέλους) τολμά να εκστομίσει ένα μέλος του Κοινοβουλίου: Το Κυπριακό ΔΕΝ αφορά τον απλό πολίτη και δεν έχει να κάνει με την καθημερινότητα του. Το Κυπριακό μπορεί να επηρεάζει τους εκατομμυριούχους συμπατριώτες μας που αναμένουν με τα σάλια να τρέχουν για νέα πεδία επενδυτικής δόξης, μπορεί να κόφτει τους ξένους για εμπέδωση του pax imperium χωρίς άλλες περιφερειακές σκοτούρες, μπορεί να απασχολεί την εγχώρια πολιτική σκηνή που θέλει να πάρει θέση στο στασίδι της Ιστορίας ως οι επιλύοντες το άλυτο πρόβλημα, αλλά πάντως δεν αφορά τον πραγματικό κόσμο- θα τον αφορά ενδεχομένως όταν αποκτήσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα του επιτρέπουν να μην αγχώνεται για τις αυξήσεις των τελών των αποχευτευτικών και για την ικανότητα του να παραμείνει εκτός των λιστών των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

*Και θα πρέπει κάποτε να σταματήσει και ο απλός πολίτης να φοβάται να πει την αλήθεια του όταν βλέπει μπροστά του μικρόφωνα- ήταν αδιανόητη η εικόνα στην τηλεόραση τα Χριστούγεννα που πέρασαν: Άνθρωποι που ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής βρίσκονταν στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση, ερωτηθέντες για την ευχή τους, δεν βρήκαν τι άλλο να πουν από το «να επανενωθεί η Κύπρος».

Στο Θεό σας δηλαδή! Βασανισμένοι άνθρωποι δεν σκεφτόταν ούτε το να έχουν την υγειά τους, ούτε τη λύτρωση από τα καθημερινά τους δεινά, ούτε τίποτα. Μόνο την κασέτα που τους έμαθαν οι πολιτικοί: Να επανενωθεί η Κύπρος.

Για αυτό νομίζω ότι η εμφάνιση ενός alien μέσα στο Κυπριακό Κοινοβούλιο, είναι σημαντικότερη από ότι εκ πρώτης όψεως δείχνει.

 

SOCIAL MEDIA