Pafos Net

H πρόεδρος των γονέων δημοτικής εκπαίδευσης Πάφου, Αννίτα Ταλιώτου, μιλά στο PafosNet

title image

Η ασφάλεια των παιδιών εντός και εκτός σχολικών χώρων, η υγιεινή τους διαβίωση και η κοινωνικοποίηση τους σε θέματα αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης στα προβλήματα των ανθρώπων στο σύγχρονο κόσμο, αποτελούν τις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής Εκπαίδευσης Επαρχίας Πάφου. Και αυτό, αφού οι οργανωμένοι γονείς επιθυμούν τα παιδιά να λάβουν από την τρυφερή αυτή ηλικία τα ερεθίσματα που θα τους κρατήσουν μακριά αύριο από επικίνδυνα μονοπάτια, αλλά και από στάσεις ζωής που δεν θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητα τους.

Μιλώντας σήμερα στο PafosNet η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αννίτα Ταλιώτου, επεσήμανε ότι μεταξύ άλλων το αντιπροσωπευτικό όργανο των γονέων δημοτικής της επαρχίας προχώρησε πλέον στην ομαδική ασφάλιση μαθητών, δίνοντας τη δυνατότητα στους Συνδέσμους Γονέων να ασφαλίσουν τους μαθητές με αρκετά ευνοϊκούς όρους, αλλά και σε χαμηλότερη τιμή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

« Επίσης στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε πλέον εκδηλώσεις», τόνισε, « όπως για την παιδική παχυσαρκία, την πρόληψη και αντιμετώπιση της, σε συνεργασία με την Σχολιατρική Υπηρεσία Πάφου, την συνδιοργάνωση των Πυροσβεστικών αγώνων  στο παραλιακό μέτωπο του Κάστρου της Πάφου, η οποία περιλάμβανε αγωνίσματα σχετικά με τη Πυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικής εξάρτησης,  όπου υπήρχαν δραστηριότητες για παιδιά, το πρόγραμμα «The Animattikon Project», στο ξενοδοχείο Άνασσα όπου συνολικά 95 παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της δημιουργίας των animation, καθώς και εξειδικευμένες διαλέξεις για θέματα όπως αυτά για την θετική αλληλεπίδραση μεταξύ γονέων – παιδιών και για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών».

Η κ. Ταλιώτου τονίζει επίσης ότι η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις Πάφου ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, καθώς επίσης και τις Ομοσπονδίες Μέσης και Προδημοτικής Πάφου, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το  εκπαιδευτικό συνέδριο που συνδιοργανώθηκε με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, με την ευκαιρία της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων για αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Πέραν των προσπαθειών να καταστήσουν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου κοινωνούς των θεμάτων της σύγχρονης κοινωνίας, τόνισε η πρόεδρος της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Πάφου αποδίδει τεράστια σημασία στο να δίνει χαρά σε παιδιά που την έχουν περισσότερη ανάγκη.

« Για πρώτη φορά πρόσφατα», ανέφερε, « επισκεφτήκαμε την Ειδική Σχολή Θεοσκέπαστης, την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου και την Παιδική Λέσχη στην Πάφο, όπου μοιράσαμε δώρα και ευχές στα παιδιά».

domotika1

Μετά από πολυάριθμες συζητήσεις και συναντήσεις με διάφορους φορείς της εκπαίδευσης, ανακοίνωσε η Αννίτα Ταλιώτου, η Ομοσπονδία κατάφερε να επιλύσει ένα θέμα που ταλάνιζε για αρκετό καιρό τα εκπαιδευτικά δρόμενα της Πάφου: Το θέμα με το Νικολαίδειο Γυμνάσιο Πάφου.

« Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας ήταν και παραμένει να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα», τονίζει. «Στην συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα, συζητήθηκαν θέματα όπως τα κτηριακά προβλήματα, τα ολοήμερα σχολεία, θέματα ασφάλειας σχολικού χώρου για το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο, την παραβατική συμπεριφορά, το όριο ηλικίας εισδοχής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και άλλα.

Ήταν μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών συνδέσμων γονέων στην οποία παρουσιάστηκαν τα διάφορα προβλήματα των σχολικών μονάδων ξεχωριστά. Η Ομοσπονδία μας παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με όλα τα προβλήματα όλων των σχολείων της επαρχίας μας και ο Υπουργός έδωσε λύσεις στα περισσότερα προβλήματα, ενώ αρκετά άλλα τα προώθησε προς επίλυση».         

Η πρόεδρος των οργανωμένων γονέων δημοτικής εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για άμεση υλοποίηση της πεζογέφυρας των λεωφόρων Τάσου Παπαδόπουλου και Σπύρου Κυπριανού στην Πάφο, μετά και τον πρόσφατο τραγικό χαμό του 10χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. 

« Ως οργανωμένοι γονείς διοργανώσαμε συνάντηση για συντονισμό των διαφόρων προσπαθειών μας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών και κοινωνικών φορέων της Πάφου», επεσήμανε.

dimotika2

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής Εκπαίδευης Πάφου, σύμφωνα με την πρόεδρο της, πραγματοποίησε για πρώτη φορά θεατρικές παραστάσεις για την γνωριμία των μικρών μαθητών με τον πολιτισμό και τις τέχνες, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει θεατρική παράστασή  όλο τον Μάρτιο με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις, να μάθουν για τις διάφορες ηθικές αξίες.

« Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε σήμερα», είπε, « ότι και η Πάφος θα έχει τον δικό της κατασκηνωτικό χώρο στο χωριό Παναγιά και συγκεκριμένα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο σύντομα αρχίζει την λειτουργία του». 

Θεωρούμε την φετινή σχολική χρονιά, ανέφερε η κ. Ταλιώτου, μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους και προσδοκίες, αφού διανύουμε μια σχολική χρονιά με απαιτήσεις και υποχρεώσεις.

Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών, εκπαιδευτικών, οργανωμένων γονιών και του Υπουργείου Παιδείας, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό, τι οποίο να εξασφαλίζει στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και για να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των εφήβων, τονίζει.

« Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Δημοτικής Εκπαίδευσης της Πόλης και επαρχίας της Πάφου, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, έχουμε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά, καταθέσαμε προτάσεις, απαιτήσαμε να εφαρμοστούν οι διαδικασίες και προσπαθούμε να αναδείξουμε προβλήματα ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη και ισόποση, ποιοτική παιδεία σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και επαρχίας μας».

dimotika3

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάφου είναι και αντριπρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, γεγονός επισημαίνει η ίδια που βοηθά να παρθούν αποφάσεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Πάφο. «Εξίσου σημαντικό», καταλήγει, « είναι το γεγονός της συμμετοχής μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οργανωμένων Γονέων της Ευρώπης μέσω της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας».

annita-taliotou