Pafos Net

Γλυκής-Βέργας συναντήθηκαν για την σωτηρία της ΑΕΠ

title image

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, είχε χθες ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΕΠ, Χρήστος Γλυκής, με βασικό αντικείμενο την σύσταση Επιτροπής Σωτηρίας και την Εκλογική Συνέλευση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε όπως στις 18 Σεπτεμβρίου, γίνει παρουσίαση σε πρώην παράγοντες και άλλους ενδιαφερόμενους, της πολυεπίπεδης δουλειάς που έγινε μέχρι σήμερα για την εξόφληση χρεών, καθώς και για την αναδιοργάνωση νευραλγικών τμημάτων του σωματείου, όπως οι Ακαδημίες και το Αθλητικό Κέντρο. Την ίδια ώρα, θα παρουσιαστούν και οι κίνδυνοι που το σωματείο θα αντιμετωπίσει, σε περίπτωση που δεν στηριχθεί άμεσα η μεγάλη προσπάθεια αποπληρωμής δυσβάσταχτων χρεών.

Ο κύριος Γλυκής, αφού εξέφρασε την απογοήτευση του για την ατεκμηρείωτη κριτική και τη λάσπη που εξαπέλυσαν συγκεκριμένοι κύκλοι εναντίον του, επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να παραδώσει την προεδρία, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με μοναδικό γνώμονα το καλό του σωματείου. Χαιρέτισε δε, την πρωτοβουλία του Δημάρχου για τη σύσταση Επιτροπή Σωτηρίας, καθώς τέτοιες ενέργειες ενισχύουν την ήδη εξαγγελθείσα Παμπάφια Εκστρατεία Διάσωσης του σωματείου.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι πεπεισμένος, πως εάν όλες αυτές οι προσπάθειες, οι οποίες άρχισαν ήδη να αποδίδουν καρπούς, αγκαλιαστούν από ολόκληρη την πόλη, τότε η οικονομική εξυγίανση και η επίλυση κρίσιμων προβλημάτων, είναι πολύ κοντά.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει ότι με αφορμή δημοσιεύματα, άρθρα και παρεμβάσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με την απαίτηση όλων όσοι αγαπούν το σωματείο, για στήριξη της ΑΕΠ από το Δήμο Πάφου.

«Το ΔΣ διευκρινίζει», τονίζεται στην ανακοίνωση, «ότι ουδέποτε έχει ζητηθεί η οικονομική ενίσχυση του σωματείου με κονδύλια από τα ταμεία του Δήμου Πάφου. Αυτό που από την αρχή είχε ζητηθεί ήταν η ανταπόκριση του Δήμου στην έκκληση για συμμετοχή στην Παμπάφια Εκστρατεία, είτε συμβάλλοντας στη διοργάνωση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, είτε συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σωματείο. Όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη άλλωστε, η διάσωση της ΑΕΠ, είναι θέμα που αφορά ολόκληρη την πόλη.

Μέσα σε όλα αυτά, θετική είναι αναμφίβολα η εξέλιξη στην υπόθεση Addo, αφού, η ΑΕΠ δικαιώθηκε. Η ΦΙΦΑ επιστρέφει τους τρεις πολύτιμους αυτούς βαθμούς και ως εκ τούτου, η ομάδα μας αρχίζει το πρωτάθλημα στη Β1 με -6, αντί με -9 βαθμούς.

Ωστόσο, η Διοίκηση όχι μόνο δεν εφησυχάζει, αλλά προειδοποιεί ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα αναφορικά και με άλλες υποθέσεις ποδοσφαιριστών. Είναι για αυτό που από την πρώτη στιγμή, δηλώνει ξεκάθαρα στον κόσμο της Πάφου, ότι οι κινήσεις όλων, θα πρέπει να είναι άμεσες και καθοριστικές. Όσο κοντά μπορεί να είναι η «λύτρωση», άλλο τόσο μακριά μπορεί να βρεθεί, αν αφεθεί ο χρόνος να κυλά εις βάρος του σωματείου».